23948sdkhjf

Arkitema og Cowi vinder letbaneplads

Teamet er løbet med sejren i Gladsaxe Kommunes arkitektkonkurrence om en ny letbaneforplads i Gladsaxe

Fra 2025 skal en ny letbaneplads ved Gladsaxe Rådhus se dagens lys. 

Arkitekturen bag står Arkitema og Cowi for. De har nemlig vundet den udskrevne arkitektkonkurrence, skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at holdet vinder foran Bogl/Niras og Kragh & Berglund/Dominia/Urban Creators/Fortheloveoflight. 

Vinderforslaget bygger ifølge pressemeddelelsen på "visionen om at skabe en byskov som en grøn entré til Gladsaxe Rådhus, hvor park smelter sammen med plads og infrastruktur". 

"Dommerkomiteen har netop præmieret vinderforslagets sikring af træernes signifikante rolle i oplevelsen af trafikrummet og deres gode vækstbetingelser. Det er et greb, som tillader en oplevelse af tryghed, mens det øvrige materialevalg med teglstensbelægning taler sammen med rådhuset og bidrager til at skabe et samlet vartegn i et område, som ellers er domineret af asfalt og beton", lyder det i pressemeddelelsen. 

Videre fremgår det, at dommerkomiteen vurderer, at projektet kan realiseres inden for anlægsrammen. Det uden at sætte beløb på i pressemeddelelsen. 

Et "vigtigt element i konkurrencen" har været, at projektforslaget skal skabe et nyt byrum i krydset mellem Søborg Hovedgade og Gladsaxe Ringvej, som kan erstatte "det markante kendemærke, som den tidligere rundkørsel var, indtil den måtte vige for Hovedstadens Letbane". 

"Et stort fokus har været at skabe en ny identitet for området omkring Gladsaxe Rådhus, Gladsaxe Gymnasium og Buddinge Centret", skriver kommunen. 

Vinderforslaget skal nu udvikles fra skitseprojekt til egentligt projektforslag. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078