23948sdkhjf

Fredede & bevaringsværdige ejendomme: En respekt for byggestil og tradition

Velkommen til vores magasin, hvor vi fejrer historiske skatte og deres rejse gennem tidens strømme. Dybt forankret i vores kulturelle og arkitektoniske arv er de fredede ejendomme et levende symbol på vores fortid, vores nutid og vores fremtid. Vi sætter fokus på restaurering og modernisering, hvor fortidens pragt møder nutidens teknologi for at bevare disse vidundere for kommende generationer. Vi udforsker uddannelsens rolle i bevarelse, hvordan viden og færdigheder overleveres, så de kan bevares og beskyttes for evigt. Gennem historier om bevaring i praksis dykker vi ned i de udfordringer og triumfer, der følger med at passe på disse skatte, mens vi også adresserer brand og sikkerhed og de innovative løsninger, der sikrer, at vores arv ikke kun overlever, men også trives i en verden, der konstant forandrer sig.

Du kan læse mere i vores seneste udgivelse hvordan branchens aktører arbejder hårdt på at bibeholde historiens udtryk på projekter som:

Helsingør Domkirke
Helsingør Domkirke påbegynder en større renovering af sit tårnspiret ved at udskifte kobberbeklædningen. Efter Børsen-branden har sikkerhedsforanstaltninger fået øget opmærksomhed. Der er implementeret forholdsregler som støvsugning ved savning, øget antal brandvagter, indvendige røgmeldere og mere brandslukningsudstyr. Sikkerheden for arbejderne, der opererer i højden, har været et centralt fokus. Samarbejdet med Dansk Stillads Service er afgørende, og deres engagement i restaureringsprojekter, der respekterer historiske og arkitektoniske integritet, er fremhævet. Renoveringsprojektet forventes afsluttet i november med en genoprettelse af den karakteristiske irgrønne farve på spiret, der dog vil tage flere årtier.
Læs mere på side 4.

Gartner Huset
Gartnerhuset ved Sankt Hans Hospital, opført i 1815, har gennemgået en omfattende restaurering for at genoplive dets oprindelige formål som et levende udstillingshus og møderum. Huset er en del af det store haveanlæg "Sct. Hans Have" og drives nu som en socialøkonomisk virksomhed med fokus på mental sundhed. Restaureringen blev ledet af ERIK Arkitekter og fagspecialister, der har genetableret husets originale udtryk med massiv lerjord og pisémetoden. Der er lagt vægt på at bevare husets historiske og arkitektoniske integritet, og restaureringen blev støttet af OJD Fonden. Huset åbner officielt d. 23. maj for offentligheden og repræsenterer en vigtig del af Danmarks arkitektoniske arv.
Læs mere på side 12.

Læs mere om vores spændende aktører nedenfor eller i selve udgivelsen
Fredede Ejendomme 2024

 

Er du klædt på til at arbejde med historiske bygninger
RAADVAD Center for Bygningsbevaring inviterer igen til en spændende kursusrække, der tager udgangspunkt i de udfordringer, man står over for, når man arbejder med kulturmiljøer og skal restaurere, transformere, energioptimere eller brandsikrer fredede og bevaringsværdige bygninger.

Læs hele artiklen her

Specialister i bevaringsværdige bygninger og landets fornemste adresser
Murervirksomheden OPN Enterprise er specialist i at renovere og vedligeholde historiske bygningsværker. Nichearbejdet giver udfordringer, særlige oplevelser, erfaring og lang anciennitet.
”Fredensborg, Amalienborg, Kronborg, Christiansborg, Marienborg, Frederiksborg.”

Læs hele artiklen her

Boracol® træbeskyttelse mod svamp og insekter
Håndværkerne skal ikke længere registrere sig hos Miljøstyrelsen for at få tilladelse til at bruge imprægneringsmidlet Boracol® til træ og murværk. Du skal blot være professionel og have et CVR-nummer.


Læs hele artiklen her

Skånsom efterfundering og stabilisering af historiske bygninger
I Danmark er arven af velbevarede historiske bygninger en rigdom, der fortæller historier fra fortiden. Med arven kommer også et ansvar, især når det drejer sig om at bevare og restaurere fredede ejendomme.

Læs hele artiklen her

Restaurering af vinduer er en vigtig komponent i fredede ejendomme
Det er ikke blot af æstetiske hensyn, at vinduesrenovering foretages i fredede og bevaringsværdige ejendomme. De gamle vinduesrammer har også en meget lang holdbarhed i forhold til nye vinduer, lyder det fra Byggeriets Vinduesrenovering.

Læs hele artiklen her

Fugtskader bliver et stadig større problem
Ejendomsejere spilder hvert år millioner på forkerte løsninger på fugtproblemer. Med nye målemetoder kan Institut for Fugtteknik meget præcist diagnosticere, hvordan fugtskader opstår og hvordan de skal udbedres.

Læs hele artiklen her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078