23948sdkhjf

Pensionskasse vinder 104 boliger stort plejehjem

Brøndby Kommune har indgået en aftale med Pensiondanmark Ejendomme om at opføre det nye friplejehjem i Brøndbyvester

Villakvarteret Vesterled i Brøndby får et nyt og energieffektivt plejehjem. 

Kommunen vest for København har indgået en aftale med Pensiondanmark Ejendomme, der køber en grunde på Fagervangen 2 for så at opføre plejehjemmet, som skal drives af Diakonissestiftelsen.

- Det er to meget kompetente partnere, der nu skal opføre og drive et friplejehjem i Brøndby. Samarbejdet forener Diakonissestiftelsens fokus på kærlig og respektfuld pleje med PensionDanmarks fokus på at udvikle moderne byggerier med lavt klimaaftryk, siger borgmester i Brøndby Kommune, Kent Magelund (S), i en pressemeddelelse.

Louisehjemmet Vesterled, som projektet er døbt, bliver det første friplejehjem, der opføres efter en partnerskabsmodel, som Pensiondanmark og Diakonissestiftelsen er gået sammen om.

Friplejehjemmet skal tegnes af Erik Arkitekter og vil få 104 boliger med tilhørende fælles- og servicearealer.

Guld-kriterium

Pensiondanmarks skitseprojekt lægger op til, at der blandt andet arbejdes med træ som byggemateriale i flere afskygninger, der skal give en god sanseoplevelse og et lavt klimaaftryk.

Det nye friplejehjem vil blive opført med en certificering på minimum DGNB Guld, som har været et af kriterierne i udbudsbetingelserne. 

Brøndby Kommune har ligeledes stillet krav om, at friplejehjemmet opføres i naturlig sammenhæng med villakvarteret Vesterled, samt at de grønne arealer og byrummet omkring plejehjemmet er åbne, så der er adgang for alle. 

Der bliver desuden fokus på biodiversitet, der skal fungere som ledetråd i udformningen af de grønne arealer.

Louisehjemmet Vesterled skal efter planen stå klar til de første beboere ultimo 2027.

PensionDanmark har med skitseprojektet ’Louisehjemmet Vesterled’ vundet Brøndby Kommunes udbud ifm. salget af Fagervangen 2.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094