23948sdkhjf

Kendte navne er i spil til nyt kulturhus

Blandt 14 anmodninger er fem entreprenører nu inviteret til at give tilbud på nyt bibliotek og kulturhus i Vejle

Vejle Bibliotekerne og Vejle Musik- og Kulturskole skal samles under ét tag på Willy Sørensens Plads.  

Opgaven har kommunen sendt i udbud, og 14 entreprenørteam har vist interesse. 

Blandt dem er fem nu kommet gennem nåleøjet og har opnået prækvalifikation. Det gælder Enemærke & Petersen, Hoffmann, C.C. Contractor, Züblin og Vognsen & Co., oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Med det nye bibliotek og kulturhus vil vi samle to stærke kulturinstitutioner og skabe landets bedste børnebibliotek. Det skal give borgerne et frirum, hvor de kan engagere sig og dyrke musik, litteratur, fællesskab og ro i en tempofuld hverdag, og det tror jeg på, vil give værdi og livskvalitet, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen. 

Kontrakt i september

Opgaven kan de udvalgte entreprenører byde ind på frem til 15. august. Vejle Kommune forventer at indgå kontakt i midt september. 

- Vi ser virkelig frem til at se buddene. Det nye bibliotek og kulturhus skal samle mange forskellige mennesker - fra studerende til børnefamilier og ældre - og derfor glæder vi os til at blive inspirerede og se, hvordan entreprenørerne vil skabe et hus, hvor man kan mødes på tværs af generationer, hvor det aldrig er for sent at lære og alle er velkomne, lyder det fra bibliotekschef Mette Strømgaard Dalby.

Bibliotek og kulturhuset forventes at stå klar i sommeren 2026.

Ifølge Projektagenten - Licitationen og Building Supplys søstermedie til overvågning af udbud - har den udbudte totalentreprise en anslået kontraktværdi på 96,1 mio. kr.

Tidligere har det været i spil, at DGI skulle bygge og etablere et nyt landskontor i forbindelse med Vejle Bibliotek og Kulturhus. Men grundet stigende byggepriser valgte DGI siden at trække sig fra projektet. 

Men bibliotek- og kulturhuset arbejdes der altså videre med at realisere.

De prækvalificerede

  • Enemærke & Petersen, AI Arkitekter & Ingeniører, C.F. Møller Danmark
  • Hoffmann A/S, Artelia og Schmidt Hammer Lassen
  • C.C. Contracor A/S, Afry og Cubo Arkitekter
  • Züblin A/S, EKJ Rådgivende Ingeniører og Cobe
  • Vognsen & CO, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører og Aart Architect

Kilde: Vejle Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079