23948sdkhjf

Københavns Zoo finder 122 millioner til nyt center

Det nye Biodiversitetscenter Zoo i København skal både rumme avlscenter, dyrehospital, gartneri og forskning

De sidste millioner er fundet til byggeriet af Københavns Zoos nye biodiversitetscenter.

Det oplyser Zoologisk Have i København i en pressemeddelelse.

Biodiversitetscenter Zoo skal skabe større synlighed, fortæller adm. direktør i Københavns Zoo, Pernille Mehl.

- Det er et projekt, der har været undervejs længe. Centret bliver et multifunktionelt hus, der kommer til at rumme alt det, vi allerede laver herinde i zoo, men som gæster og samarbejdspartnere ikke nødvendigvis er bevidste om, siger hun.

Biodiversitetscenter Zoo skal blandt andet rumme dyrehospital, forskningslaboratorier, avlscenter for padder og insekter og gartneri.

Centret er en mulighed for i langt højere grad at kunne italesætte og skabe involvering om biodiversitet, fortæller Pernille Mehl.

- Vi vil gerne invitere folk ind og dele alt den faglighed og viden, vi har. Og lade gæsterne komme helt tæt og blive inspireret til, hvordan man selv kan øge biodiversiteten og være med til at sikre truede dyr og arter, siger hun.

Gennem panoramaruder vil gæster kunne følge med i dyrlægernes arbejde på dyrehospitalet og forskningen på centrets kliniklaboratorie.

Derudover vil gæster få indblik i den zoologiske haves feltarbejde rundt om i verden - blandt andet i Grønland, Sydafrika og Brasilien.

Centret står til at koste 122 mio. kr. og har modtaget donationer fra blandt andre skovejer Carsten Følsgaard, der er projektets største bidragyder, Novo Nordisk Fonden og Augustinus Fonden.

Biodiversitetscenter Zoo opføres på hjørnet af Roskildevej og Søndre Fasanvej på Frederiksberg, hvor Københavns Zoo også ligger.

Byggeriet forventes at begynde i 2025 og vil efter planen stå færdigt i slutningen af 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094