23948sdkhjf

NCC lander trecifret millionkontrakt for boligselskab

Entreprenøren skal stå for gennemførelse af en helhedsplan for otte boligblokke i Ringsted - en ordre til en værdi af cirka 320 millioner kroner

Otte boligblokke med i alt 400 boliger skal renoveres, og til opgaven er NCC valgt som hovedentreprenør. 

Ordren er på cirka 320 mio. kr., oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Der er tale om boligafdelingen Sønderpark i Ringsted, som er den største under Ringsted Almene Boligselskab. Ejendommene er opført i begyndelsen af 1970’erne og facaderenoveret i 1990’erne. 

Sammen med Wissenberg og DAB har NCC "tilpasset projektet, som nu er stemt igennem i afdelingen".

Foruden NCC har Enemærke & Petersen, Nordstern, Hansson & Knudsen samt Juul & Nielsen været i spil til opgaven. En opgave, som omfatter, at alle otte boligblokke skal have udskiftet tag og facade. Dertil kommer nye døre og vinduer, renovering af altaner, nye badeværelser, udskiftning af vand- og afløbsinstallationer og etablering af nye ventilationsanlæg.

- Renoveringen vil give afdelingen et stort løft. Bebyggelsens karakter vil ændre sig markant, hvor den arkitektoniske kvalitet løftes betydeligt. Udførelse af den nye facade med efterisolering, samt nye vinduer og døre, vil ikke kun bidrage til æstetikken, men også reducere bygningernes energiforbrug, siger projektleder Julie Jürs fra DAB.

Doneres til genbrug

Der etableres nedgang fra altaner til private haver, og renoveringen vil ifølge pressemeddelelsen også være med til at sikre beboerne mindre støj fra hovedvejen og give dem mere privatliv, når der etableres haver til stuelejlighederne.

Selve nedrivningen af de eksisterende facader og vinduer vil ske "nænsomt, så de kan doneres til Ukrainefonden til genbrug under genopbygningen af Ukraine", fremgår det videre.

Arkitekt på sagen er Arkitema, og Wissenberg har rollen som bygherrerådgiver.

NCC's ordre registreres under Building Nordics i andet kvartal 2024. 

"Arbejdet forventes opstartet i maj 2024 og afsluttet i oktober 2027", oplyser entreprenøren. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109