23948sdkhjf

Supermoderne plejecenter klar i Kolding

Det er et supermoderne plejecenter, Bertram Knudsens Have, der i dag bliver overdraget til Kolding Kommune af entreprenørfirmaet MT Højgaard.
Plejecenter Bertram Knudsens Have, som nu står færdig og næsten klar til indflytning, indeholder 90 boliger fordelt på 2- og 3-rums lejligheder i det tre etager høje nybyggeri.

Byggeriet bliver mandag kl. 11.30 overdraget af entreprenøren MT Højgaard til kommunen repræsenteret ved formanden for kommunens seniorudvalg, Søren Rasmussen.

- Vi er meget tilfredse med og stolte af resultatet, og derfor har vi også besluttet at invitere offentligheden på rundvisning fredag den 13. september. På rundvisningerne vil man kunne se resultatet af det enorme arbejde, det er at etablere et supermoderne plejecenter i dag. Det er rent faktisk fremtiden, man kan få et indblik i, hvis man kommer på besøg til åbent hus-arrangementet den 13. september, fortæller Søren Rasmussen.

Værdier afgørende for indretningen
Ud over de mange boliger er der en stor lobby med Torvecafé, hvor beboere, pårørende og områdets pensionister kan komme, og tre sammenhængende multirum, der kan fungere som mødelokaler – men også som ét samlet lokale til fester og lignende.

Og der er wellness-rum, hvor beboerne kan slappe af og blive forkælet, og så er hele byggeriet spækket med det nyeste velfærdsteknologi. Blandt andet sensorgulve, så personalet eksempelvis hurtigt kan opfange, hvis en beboer er faldet.

Værdierne bag Bertram Knudsens Have er fleksibilitet, nærvær og hjemlighed, og netop disse tre begreber har været af stor betydning for udvælgelsen af for eksempel gardiner, møbler og andet inventar.

De kommende beboere i det nye plejecenter er beboerne fra Kløverhøj, Basagerhus og Egebo, der lægges sammen, og indflytningen sker fra den 16. til den 25. september.

Fakta:
Bruttoareal: 8.000 m2
Totalentreprenør: MT Højgaard
Arkitekt: Kjaer & Richter
Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen
Landskab: Preben Skaarup Landskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125