23948sdkhjf

Entreprenør er på plads til byggeri af 120 almene boliger

120 lejligheder med plads til vidt forskellige behov - fra ét værelse til fire - opføres syd for Aarhus

Udsigt over bugten er i vente for 120 nye almene boliger, som to boligforeninger vil opføre i Hasselager sydvest for Aarhus. 

Det er byggegrunden Kolt Østerparken i Hasselager, der fremover vil huse 120 nye almene boliger på i alt 8.600 kvm. 

Brabrand Boligforening og Boligforeningen Århus Omegn står hver bag tre punkthuse i op til fire etager på den fællesejede grund i forstaden sydvest for Aarhus. Det skriver de to foreninger i en pressemeddelelse. 

Træmoduler - og et særligt entreprisekrav 

De 120 boliger opføres som præfabrikerede moduler udført i primært træ med facader beklædt med skiffer og stålplader i grålige nuancer. 

Projektet har for nylig været udbudt i totalentreprise, og her har nedbringelse af CO2-udledninger været et særskilt fokus i vurderingerne af indkomne bud. 

Det bliver BM Byggeindustri, som sammen med Skala Architecture og Vognsen Rådgivende Ingeniører A/S skal opføre byggeriet. Entreprisen forventes at begynde omkring nytår, og byggeriet forventes at stå færdigt i løbet af 2026.

- Vi er meget stolte over at have vundet denne vigtige sag i Aarhus, som viser, at også større byer udenfor København har visionære bygherrer, der tør satse på fremtidens byggemetoder. Vi har haft et fremragende samarbejde med alle involverede parter og kan takke hele teamet for deres indsats og for en god og konstruktiv udbudsproces, siger Tom Mikkelsen, direktør for BM Byggeindustri, i en forberedt kommentar. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08