23948sdkhjf

Idrætsanlæg under en motorvej: Fond donerer millioner

Ved Hareskovens bryn skal et nyt hybrid-idrætsanlæg opføres - hvis altså finansieringen lykkes 

I Gladsaxe drømmer man om et helt særligt idrætsanlæg. 

Det skal ligge under en motorvej, og så skal det kunne rumme både cricketspillere, løbere og folk på mountainbikes. 

Nu er projektet rykket et stort skridt tættere på at blive til virkelighed, for Lokale og Anlægsfonden har netop bevilliget to mio. kr. til idrætsanlægget, der skal placeres under Hillerødmotorvejen i Gladsaxe.

Det skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse. 

Det startede med cricket

Tilbage i 2019 fik Akademisk Boldklub ideen om at etablere cricketfaciliteter under motorvejen. Siden da har boldklubben i samarbejde med Gladsaxe Kommune udviklet ideen, så anlægget nu rummer flere funktioner og brugergrupper. Dermed bidrager faciliteterne til en masse aktivitet på stedet.

Gladsaxe Kommune har undervejs været i dialog med Dansk Mountainbike Klub om etablering af spor og pump-track i umiddelbar tilslutning til idrætsanlægget. 

Det er ikke første gang, et aktivitetsanlæg etableres under vejbroer. Også på Frederiksberg i København blev der for nogle år siden etableret et bevægelsesrum under Bispeengbuen. 

Mangler 3,9 millioner

Projektet er anslået til at koste samlet omkring 9,1 mio. kr. På nuværende tidspunkt er der tilsagn om bevillinger for mere end halvdelen. 

Gladsaxe Kommune har selv afsat 2,45 mio. kr. AB Cricket har givet tilsagt om 50.000 kr., Realdania om 750.000 og Lokale og Anlægsfonden for 2 mio. kr.

Der mangler således omkring 3,9 mio. kr., før projektet er fuldt finansieret. Den videre fundraising er i fuld gang. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11