23948sdkhjf

10 konkurser på CV'et - og nu er han på vej til stor byggeopgave på havn

Direktør i Dansk Arealudvikling har som ejer eller direktør været involveret i 10 selskaber, der er endt med konkurs de seneste fire år

Han har 10 konkurser bag sig og skal nu være med til at bygge et rådhus på havnen i Nykøbing Falster. 

Det skriver Folketidende, som er dykket ned i Niels Albertsens fortid. 

Han er den ene af to direktører i Dansk Arealudvikling ApS, der sammen med DE Ejendomme A/S har indledt et samarbejde med Guldborgsund Kommune om byggeri af hotel og boliger foruden det kontorbyggeri, som kommunen vil leje og skabe et nyt borgerhus i. 

Hovedpersonen er det trods flere henvendelser ikke lykkes det lokale medie at komme i kontakt med. Ej heller hans meddirektør Allan Munk. 

Til gengæld har Folketidende fået en skriftlig kommentar fra advokat Svend-Aage Dreist, som ejer halvdelen af DE Ejendomme.

Han svarer til et spørgsmål om, hvorvidt Dansk Arealudvikling har de fornødne muskler til at bygge på havnen, at personerne bag Dansk Arealudvikling har 20-25 års erfaring med byggeri og udvikling af mange typer projekter. 

Ifølge advokaten skal Dansk Arealudvikling, der i sit seneste regnskab er kommet ud med et minus på 223.000 kr., stå for forberedelserne og byggeprocesserne i projektet, mens DE Ejendomme skal skaffe kapitalen. 

Et enigt byråd

I en udsendt pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune i sidste uge har Dansk Arealudvikling selv fremhævet Nykøbing og Lolland-Falster som "en interessant investeringscase".

- Det er nogle utrolig spændende og ikke mindst ambitiøse planer, Guldborgsund Kommune har sat i gang for det nuværende store havneområde i Nykøbing Falster. I konsortiet ser vi frem til at kunne bidrage til en del af realiseringen af de samlede planer, lød det dengang fra Allan Munk.

Af pressemeddelelsen fremgik det også, at det er et enigt byråd, som står bag beslutningen om at indlede samarbejdet med de private investorer, og at beslutningen betyder, at der nu indledes "reelle forhandlinger", og at de økonomiske, juridiske og tekniske forhold skal "afdækkes nærmere".

Forventningen er, "hvis alt går vel", som kommunen formulerede det, at de første bygninger på havnen kan stå klar i 2027-2028. 

Foruden de omtale havnebyggerier er det ifølge pressemeddelelsen fra kommunen også en del af det kommende samarbejde, at parterne skal afsøge muligheden for, at Dansk Arealudvikling kan udvikle den matrikel, hvor kommunens rådhus ligger i dag. 

Det gælder til boliger, som der ifølge Guldborgsund Kommune er efterspørgsel på.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14