23948sdkhjf

Entreprenør dropper stort højhusprojekt - og sætter grunden til salg

Base Erhverv havde store planer om at bygge et ni etagers højhus i Horsens, men efter seks års kamp med at finde lejere har man sat grunden til salg

Efter seks års kamp kaster Base Erhverv håndklædet i ringen.

Sammen med en investor fra Vejle har entreprisevirksomheden gennem seks år forsøgt at finde lejere til deres planer om et 40 meter højt byggeri med ni etager på Vejlevej i Horsens.

Men nu har man sat grunden salg, og jagten på nye kræfter til at realisere byggegrundens potentiale, hvor det i dag kun vokser græs, er nu sat ind.

- Vi var meget tætte på at få lukket en aftale med en mulig kunde til erhvervsdelen af byggeriet på et meget tidligt tidspunkt. Men så kom corona, og så er der ikke sket det helt store siden. Nu tænker vi så, at der måske skal nogle nye kræfter til, der kan snakke med nye mulige kunder, siger Klaus Rønslev, direktør i Base Erhverv til Horsens Folkeblad.

Inspireret af ikonisk New York-bygning

Da Base Erhverv købte grunden i 2018 var det med store planer om at opføre et 4.000 kvm stort byggeri, som i stilen var inspireret af det ikoniske Flatiron Building i New York.

Ginnerup Arkitekter leverede tegningen af det potentielle højhus, men i 2020 gik byggeriet i stå som følge af covid-19 og lavkonjunkturer.

Overfor Horsens Folkeblad har Klaus Rønslev også et bud på, hvad der gik galt.

- Hvis man ser på, hvor mange kontorejendomme, der er opført i Horsens i den her periode, er det jo ikke meget. Så interessen for at få den her type erhverv har jo nok ikke rigtigt været tilstede, siger han til avisen.

Lokalplanen er endnu ikke fastlagt, hvorfor en potentiel køber fortsat kan have indflydelse på, hvad der skal ske med grunden.

Byggegrunden, der ligger på Vejlevej 58, er i dag sat til salg for 10,5 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095