23948sdkhjf

MSE vinder kontrakt på Femern-projektet

Kontrakten på de første vejarbejder, der udføres som en del af de fremrykkede aktiviteter, gik til lokal entreprenør.
Femern A/S har netop indgået kontrakt på de første vejarbejder, der udføres som en del af de fremrykkede aktiviteter på Lolland forud for anlægsarbejdet med Femern Bælt tunnelen. Entreprenørfirmaet MSE A/S fra Nørre Alslev på Falster har vundet opgaven i en licitation med deltagelse af i alt fire firmaer.

MSE A/S skal opgradere og udvide en del af Færgevej øst for Rødbyhavn, så der fremover kan køre tung trafik til og fra den kommende byggeplads i området. Foruden etablering af vejen og efterfølgende asfaltering inkluderer opgraderingen også en cykelsti langs den ca. 700 m lange strækning af Færgevej, der i dag blot er en grusvej.

- Inden arbejdet på vejen går i gang i løbet af september 2013, skal entreprenøren blandt andet have sine arbejds- og miljøplaner på plads. Blandt vores krav er også, at der skal være lærlinge med på vejprojektet, siger kontraktdirektør i Femern A/S, Henrik Christensen, om det kommende arbejde, som efter plane slal være afsluttet ved udgangen af november 2013.

Vejarbejdet på Færgevej er en af de fremrykkede aktiviteter på Lolland, som Folketinget vedtog i foråret 2013. Formålet er at forberede den lokale infrastruktur og adgangen til den kommende tunnelelementfabrik, før de store tunnelentrepriser går i gang. Dermed kan entreprenørerne hurtigere komme i gang med deres hovedopgave, når de endelige tunnelkontrakter er underskrevet. Det ventes at ske i 2015.

Foruden opgradering af veje arbejder vi også med at projektere hovedvandforsyning til tunnelbyggepladsen, etablering af en ny pumpestation samt cykelbroer over den eksisterende jernbane og motorvej. Der er således tale om en lang række forholdsvis små udbud, hvor også lokale entreprenører har gode muligheder for at byde ind på opgaverne, siger koordinationsdirektør i Femern A/S, Bo Eske Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141