23948sdkhjf

Godkendelse af dansk solcellelovgivning trækker ud

Folketingets ændringer i solcellelovgivningen skal godkendes af EU-kommisionen, og der kan gå flere måneder.
Lovgivningen omkring støtte til solcelleanlæg sejler. Ændringen af den danske støtteordning, der blev vedtaget i Folketinget inden sommerferien, skal godkendes af EU-kommisionen. Og processen kan trække ud. Det skriver Berlingske Business.

- Det er ikke usædvanligt, at det tager lang tid at få godkendt statsstøtteordninger. Der er tale om grundige undersøgelser, og Kommissionen skal behandle statsstøttehenvendelser fra 28 medlemslande. Vi kan derfor ikke være sikre på at få en endelig udtalelse fra EU-Kommissionen i indeværende år, skriver Energistyrelsen i et notat dateret den 28. august ifølge Berlingske Business.

Kunder bliver usikre
Den danske solcellebranche frygter, at den manglende godkendelse betyder, at solcelleprojekter bliver droppet, fordi fremtiden er usikker.

- I branchen er vi meget kede af, hvis det trækker ud. Der er gået trekvart år, siden man lavede de første lovændringer, og der er behov for at få lovgivningen på plads. Der er ingen tvivl om, at rigtig mange kunder bliver usikre på, hvad det er for et grundlag, der gælder. Og det er hårdt for en branche, når kunderne ikke ved, om de skal eller ikke skal, siger Flemming Kristensen, der både er forretningschef for solcelleområdet i Energimidt og formand for Dansk Solcelleforening, til Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094