23948sdkhjf

Fra sindssygehospital til museum: Nu er totalrådgiver på plads

C.F. Møller Danmark A/S skal stå for totalrådgivningen på museum Mind

13 viste interesse, tre blev prækvalificeret, og nu har C.F. Møller Danmark A/S trukket det længste strå og har vundet totalrådgivningen på omdannelsen af en afdeling af det tidligere sindssygehospital i Middelfart til det nye museum Mind. 

Det oplyser Middelfart Kommune i en pressemeddelelse. 

Her lyder det videre, at de to øvrige prækvalificerede Cubo Arkitekter og Rønnow Arkitekter også gav "velkvalificerede og kreative bud" på et hovedgreb for det kommende museum, men at C.F. Møller efter en bedømmelse altså er valgt til opgaven.

- Det er rigtig glædeligt, at der nu er fundet den rigtige totalrådgiver. Middelfart Museum glæder sig til at samarbejde med C.F. Møller, og vi ser frem til, at projekteringen nu kan gå i gang, sådan at vi kan klippe snoren til Mind i 2026, siger leder af Middelfart Museum, Maiken Rude Nørup.

Bredt støttet

Museet skal indrettes i en patientbygning på det tidligere sindssygehospital, som gennem mere end 100 år har huset tusindvis af psykiatriske patienter.

"Med Danmarks største samling af psykiatrihistoriske genstande vækkes historien om psykiatrien i Danmark til live gennem udstillinger om skiftende sygdomsopfattelser og behandlingsformer med fokus på nutidig relevans og personlige fortællinger", lyder det i pressemeddelelsen.

Hos C.F. Møller er man ikke overraskende glade for at blive valgt til. 

- Trivsel og velfærd ligger os meget på sinde, og vi er stolte over at kunne bidrage til formidlingen af dette med en ombygning af det tidligere sindssygehospital (Teglgårdsparken) i Middelfart til museum Mind, der både skal fortælle om stedets, men også psykiatriens historie. 

- På samme tid skal det også imødekomme nutidens behov for udstillingsfaciliteter og besøgende, mens der bevares så meget af den oprindelige bygnings karakter og udtryk som muligt, siger Rune Bjerno Nielsen, partner, arkitekt og afdelingschef for C.F. Møllers konkurrenceafdeling i Aarhus.

Mind har et budget på 32 mio. kr. og er støttet af Augustinus Fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Middelfart Kommune, Lundbeckfonden, Ole Kirk's Fond, Cand.pharm. Povl M. Assens Fond, Region Syddanmark, Lag Mank, Statens Kunstfond, Middelfart Sparekasse og Middelfart Museumsforening. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.647