23948sdkhjf

Træelementer går som varmt brød – nu udvider producent kapaciteten

Stor efterspørgsel på præfabrikeret elementbyggeri får Roust Element til at udvide kapaciteten på samtlige produktionslinjer samt automatisere dele af produktionen

- Byggebranchen efterspørger flere og flere præfabrikerede træbyggerier blandt andet som følge af byggeriets grønne omstilling og de skærpede LCA-krav til nybyggeri. For at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel har vi nu taget endnu flere kvm i brug, så vi har plads til at producere mere. Vi har en strategi om at skalere vores forretning yderligere i de kommende år, og det kræver, at vi har de rette omgivelser til det.

Det forklarer adm. direktør i Roust Element, Mikkel N. Steffensen, i en pressemeddelelse.

Roust Element, der har base i den sydvestjyske by Årre, har netop udvidet sine produktionshaller og dermed samlet hele 30.000 kvm. produktionskapacitet under samme tag. 

Virksomheden øger således kapaciteten på tag- og gulvkassetter med 50 pct. og øger kapaciteten på facade- og skillevægslinjerne med cirka 33 pct. Samtidig har virksomheden udvidet produktionskapaciteten på opskæring af træ med 100 pct., hvilket er en forudsætning for øget kapacitet i alle led.

Foruden endnu mere plads i produktionen har Roust Element også investeret i at gøre indblæsning af isolering automatisk, så virksomheden kan producere de forskellige træelementer endnu hurtigere:

- Vi har fået bygget en isoleringsbro, som i øvrigt er leveret af vores søsterselskab Nviro, så vores kassetteproduktion fremover bliver automatisk. Vi har allerede taget den i brug med succes og ser frem til at se, hvor meget mere, vi fremover kan øge produktionen med, siger Mikkel N. Steffensen.

Effektivisering og opkvalificering

Ifølge Mikkel N. Steffensen har automatiseringen bidraget til, at flere medarbejdere er blevet opkvalificeret og nu har en mere alsidig arbejdsgang:

- Før vi fik dele af produktionen automatiseret, havde flere af vores dygtige medarbejdere en del manuelt arbejde med mange gentagelser. Men med automatiseringen har vi kunnet opkvalificere medarbejderne med yderligere kompetencer og mere ansvar. Eksempelvis sparer den automatiske indblæsning af isolering i kassetterne medarbejderne for at kravle rundt og gøre det manuelt – foruden forbedrede arbejdsgange, kan vi også producere mere på kortere tid og dermed bedre følge med efterspørgslen, lyder det fra Mikkel N. Steffensen.

Roust Element har planer om flere automatiseringsprojekter i årene, der kommer, og har foruden investeringer i produktionen også investeret i at modernisere virksomhedens kontorbygning, hvor der blandt andet er kommet flere kontorpladser til, så virksomheden er klar til at kunne få endnu flere medarbejdere i den tekniske afdeling og i administrationen.

Mere end 50 års erfaring

Roust Element producerer og leverer træbaserede bygningselementer til byggeri af blandt andet dagligvarebutikker, etagebyggeri, ferieboliger, rækkehuse, skoler og institutioner.

Virksomheden har mere end 50 års erfaring med elementbyggeri, har base i den sydvestjyske by Årre og beskæftiger godt 200 medarbejdere, som er fordelt på administration, produktion og en større teknisk afdeling. Roust Element anvender kun træ fra PEFC-certificeret skovbrug, og elementerne kan derfor bidrage positivt til en DGNB-certificering eller svanemærkning.

Roust Element er en del af koncernen Nordic Wood Industries, der er en af Danmarks førende producenter og leverandører af træbaserede materialer og præfabrikation til bæredygtigt byggeri i Danmark og udvalgte lande i Nordeuropa. Koncernen beskæftiger samlet 700 medarbejdere og dækker på nuværende tidspunkt 12 lokationer i både Danmark og udlandet.

Kilde: Nordic Wood Industries

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094