23948sdkhjf

Økonomiaftale omfatter lille løft af kommunernes anlægsramme

Der er landet en ny aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen om kommunernes økonomi og anlægsramme for 2025

Tidligere i dag præsenterede regeringen og KL en ny aftale om kommunernes økonomi for 2025. 

Et af punkterne i aftalen er anlægsrammen, som løftes fra 19,8 til 20,3 mia. kr.

Ifølge Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er det bedre end ingenting men ikke nok. 

- Det er ikke det nødvendige løft, der reelt er brug for, hvis kommunerne skal have en chance for at indhente efterslæbet på vedligehold af de kommunale bygninger og de kommunale veje, cykelstier og broer. Det rigtige havde været, hvis kommunerne havde fået en særskilt ramme, eksempelvis 5 mia. kr. om året, på toppen af anlægsrammen, til strategisk at indhente efterslæbet på den kommunale infrastruktur, siger han i en pressemeddelelse.

Her tilføjer han, at rammen i 2020 var på 23,5 mia. kr., i 2021 på 25,7 mia. kr. og at de 20,3 mia. kr. i 2025 på den baggrund ikke er noget "der levner mange muligheder for kommunerne".

Til gengæld er der andre andre initiativer i aftalen, som ifølge Henrik Garver sætter ind de rigtige steder og kommer til at gøre en forskel:

- Det er positivt, at der etableres en lånepulje til anlægsinvesteringer i særligt vanskeligt stillede kommuner. Det er et af de forslag, vi i FRI har arbejdet for, fordi manglende vedligehold af infrastrukturen i nogle kommuner ikke handler om, hvor meget de må bruge – men mere om hvor meget de overhovedet har mulighed for at investere i et løft af anlægsinfrastrukturen, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094