23948sdkhjf

Odense viser vejen

Det vil stimulere byggeriet, hvis landets kommuner følger Odenses eksempel og afskaffer byggesagsgebyrerne. Det mener Håndværksrådet.
Odense Kommunes udmelding om, at kommunen helt vil afskaffe byggesagsgebyrer, bliver mødt med rosende ord fra Håndværksrådet.

Læs mere: Plan om at fjerne byggesagsgebyr i Odense.

- Odense viser vejen, og vi kan kun opfordre landets øvrige 97 kommuner til at følge trop og være med til at gøre det lettere og billigere for både private og virksomheder at bygge nyt. Selvfølgelig er det ikke byggesagsgebyret, der afgør, om man bygger et nyt storcenter, men gebyrerne har betydning for private og virksomheder med mindre byggeopgaver. Derfor sender kommunen et vigtigt signal ved at fjerne byggesagsgebyret, siger afdelingschef Frank Korsholm, der er ansvarlig for Håndværksrådets byggepolitiske arbejde, i en pressemeddelelse.

- Virksomhederne har brug for hurtig, effektiv og billig byggesagsbehandling. Med afskaffelsen af byggesagsgebyret tager Odense Kommune et vigtigt skridt i den rigtige retning, siger Frank Korsholm.

Gebyrfri byggerier giver minimal udgift
De lokale håndværksmestre i Odense kommune tager godt imod kommunens planer om på den måde at styrke byggeriet.

- Kommunen fjerner en forhindring og et irritationsmoment, og det vil stimulere bygherrer i vores kommune til at sætte byggerier i værk. Vi vil gerne kvittere for, at kommunen på denne måde giver byggeriet en håndsrækning, siger Tømrermester Kurt Adamsen, der er formand for Håndværker- og Industriforeningen i Odense.

Håndværksrådet repræsenterer knap 20.000 små og mellemstore virksomheder og heraf ca. 6.500 byggevirksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093