23948sdkhjf

Novo Nordisk mangler plads i Hillerød: Vil have lokalplanen ændret

Novo Nordisks 1,6 mio. kvm store grund i Hillerød er ved at være fyldt op, hvor kun et mindre markområde er ledigt. Det skal en ændring af lokalplanen i kommunen ændre på

Hos Novo Nordisk er man i medicinalvirksomhedens Hillerød-afdeling ved at lide under pladsmangel.

Den store grund, som man købte tilbage i 1998 af Hillerød Kommune, er nu fyldt op i sådan en grad, at kun et lille stykke mark er tilbage af den omkring på den ellers 1,6 mio. kvm store grund.

Men før den kan tages i brug, kræver det en ny lokalplan for området.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Årsagen er, at området i dag er en landzone, og det skal laves om og være en byzone, før det er muligt for Novo Nordisk at bruge landstykket til byggeplads og opbevaring af skurvogne, som man ønsker, mens nye fabrikker bygges andetsteds på grunden.

Nyligt vedtog politikerne i Hillerød Byråd at lægge Novo Nordisks lokalplan forrest i køen, hvorfor det er den næste opgave, der venter for By og Miljø i Hillerød Kommune, så det kom til at passe med Vejdirektoratets plan om at fire spor ude på Roskildevej.

- Vi tænker, at det er fint, at man kan tage hele området med, så det også kommer til at passe med de byggerier og andre ting, de har og gerne vil have, siger Dan Riise (V), formand for Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget i Hillerød Kommune til Sjællandske Nyheder.

Planerne kommer blot nogle dage efter, at Novo Nordisk kunne præsentere en yderligere udvidelse af faciliteterne i Kalundborg-afdelingen, hvor en ny kontorbygning med plads til 500 medarbejder og en parkeringskælder med plads til 1.300 biler også skal bygges.

Skulle udvidelsen og ændringen af lokalplanen blive en realitet, vil det blot blive en lille fisk i havet af store Novo Nordisk-projekter og udvidelser.

I forvejen har Novo Nordisk nemlig gang i byggerier og fabriks- og kontorudvidelser for mere end 60 mia. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125