23948sdkhjf

Fremtiden i fokus på entreprenør- og anlægsfest

Maskinleverandørerne glæder sig over, at rekruttering og uddannelse kommer i fokus på E&H-messen i næste uge

Der er travlt i entreprenør- og anlægsbranchen. Også med én af tidens store opgaver - at sikre nok kvalificerede fagfolk, der kan møde den fremtidige efterspørgsel.

Derfor dedikerer den store fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen, E&H i Messecenter Herning, sig mere end nogensinde med unge og rekruttering.

At der er en maskine, man kan prøve at løse en opgave med, har vi god erfaring med fra andre sammenhænge - det giver en virkelig god indgangsvinkel til at komme i dialog med de unge omkring uddannelsesvalg Klaus Nissen, branchedirektør i Maskinleverandørerne

Det er noget, der vækker begejstring hos brancheforeningen Maskinleverandørerne:

- Rekruttering er et fuldstændig afgørende parameter i rigtig meget af det, vi laver. Vores branche har altid været blandt de førende, når det gælder lærlinge og elever og dermed uddannelsen af vores egne folk og sikringen af branchens fødekæde, udtaler Klaus Nissen, branchedirektør i Maskinleverandørerne, i en pressemeddelelse.

- Det er helt afgørende. E&H-messen repræsenterer jo på fornemmeste vis det bedste fra branchen og er meget unik i og med, at det også er en arbejdende messe. De virksomheder, som står på messen, er jo de samme virksomheder, der uddanner langt størstedelen af lærlinge og elever, pointerer branchedirektøren.

Labyrintisk forhindringsbane

Maskinleverandørerne præsenterer en aktivitet rettet mod unge, hvor de har monteret et lod på en gravemaskine i stedet for en skovl. Loddet skal styres gennem en labyrintisk forhindringsbane i en plade, der er fremstillet specielt til anledningen.

- At der er en maskine, man kan prøve at løse en opgave med, har vi god erfaring med fra andre sammenhænge - det giver en virkelig god indgangsvinkel til at komme i dialog med de unge omkring uddannelsesvalg, forklarer Klaus Nissen og tilføjer: 

- Vi kommer også til at prioritere at have unge fra branchen med på E&H-messen, da vi mener, at ung til ung-dialog er utrolig vigtigt i forhold til at blive inspirereret til uddannelse.

Vi mener, at ung til ung-dialog er utrolig vigtigt i forhold til at blive inspirereret til uddannelse Klaus Nissen, branchedirektør i Maskinleverandørerne

Har ny uddannelse med

Mercantecs Uddannelsescenter Ulfborg Kjærgaard er også på plads på sommerens messe, hvor der blandt andet vil være fokus på den nye, treårige entreprenøruddannelse, der er lavet i samarbejde med DM&E.

Spørger man Mogens Frederiksen, virksomhedskonsulent ved det vestjyske uddannelsescenter, giver det god mening at have fokus på uddannelser netop på en fagmesse som E&H. Det demonstreres på en arbejdende stand med elever. 

- Her vil kloakopgaver og maskiner være med til at fremvise noget af det, som den nye uddannelse indeholder, og dermed kan vi forhåbentlig trække flere unge ind på den treårige entreprenøruddannelse og vores toårige maskinføreruddannelse, siger Mogens Frederiksen.

Flere tiltag

E&H-messen selv har i forbindelse med det øgede fokus på unge og rekruttering inviteret ikke færre end 30 skoler, og det er ikke det eneste.

- Vi har blandt andet intensiveret vores fokus på de unges sociale medier i markedsføringen af messen, så forhåbentlig kan vi tiltrække en masse unge mennesker, som under åben himmel og omgivet af arbejdende maskiner kan blive klogere på de mange karrieremuligheder, der er i entreprenør- og anlægsbranchen, udtaler Trine Clausen, projektkoordinator, MCH Messecenter Herning.

E&H - Entreprenør & Håndværk finder sted ved MCH Outdoor Arena 13.-15. juni.

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093