23948sdkhjf

Henrik Mielke bliver topchef i firma, som han selv solgte

Den tidligere topchef i Enemærke & Petersen A/S og MT Højgaard Holding, Henrik Mielke, bliver adm. direktør for modulproducenten Scandi Byg

Efter sommerferien sætter en ny adm. direktør sig for bordenden hos modulproducenten Scandi Byg, der er blevet en del af Nordic Wood Industries-koncernen. 

Den erfarne profil Henrik Mielke tiltræder stillingen og overtager dermed roret efter Torben Bloch Nielsen, som for godt to år siden blev indsat som adm. direktør.

- Henrik er en inspirerende leder og har igennem sin karriere skabt stærke resultater i de virksomheder, han har stået i spidsen for. Han har årelang erfaring med byggebranchen og et indgående kendskab til markedet, Scandi Byg og kunderne som følge af hans tid i MT Højgaard Holding og Enemærke & Petersen, siger Thomas Raunsbæk, der er koncerndirektør hos Nordic Wood Industries, i en pressemeddelelse.

Henrik Mielke har været i byggebranchen i over 43 år. I mere end to årtier har han været i Enemærke & Petersen, hvoraf han i godt syv år var adm. direktør. Senest har han været adm. direktør i MT Højgaard Holding. Henrik Mielke har desuden bestredet mange bestyrelses- og tillidsposter i byggebranchen, herunder erhvervet som bestyrelsesleder for DI Byggeri.

Henrik Mielke sad for bordenden hos MT Højgaard, da entreprenørkæmpen og Nordic Wood Industries indgik den aftale, som førte til salget og endeligt overtagelsen ved årsskiftet 2023-24.

Skal fortsætte turnaround

Ifølge Thomas Raunsbæk er Scandi Byg i gang med en større turnaround som følge af tidligere års udfordringer med markante underskud, og det arbejde skal Henrik Mielke fremover stå i spidsen for.

- Min ambition er, at Scandi Byg skal være en mere synlig og proaktiv samarbejdspartner, når der skal planlægges og bygges kontorer, boliger, daginstitutioner og udlejningsløsninger med et lavt LCA-aftryk, som gerne må være mere ambitiøst end de nye klimakrav, siger Henrik Mielke.

Når Henrik Mielke tiltræder direktørposten per 1. august 2024, vil Scandi Bygs nuværende adm. direktør, Torben Bloch Nielsen, fortsætte sit virke med bestyrelsesarbejde og som ledelseskonsulent.

- Der skal lyde en stor tak til Torben Bloch Nielsen og hans store arbejde med at igangsætte en turnaround i Scandi Byg, siger Thomas Raunsbæk og tilføjer:

- Torben har været tilknyttet Scandi Byg først som ledelseskonsulent, og siden blev han konstitueret direktør, indtil vi som aftalt fandt den helt rigtige løsning til Scandi Byg. Vi sætter meget stor pris på hans indsats.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115