23948sdkhjf

Nu er 408 af 535 boliger klar i prestigeprojekt

CG Jensens byggeri af UN17 Village på spidsen af Ørestad Syd, der anvender FN’s 17 verdensmål som designredskab, har passeret en ny milepæl

CG Jensen har netop afleveret yderligere 69 boliger på spidsen af Ørestad Syd i Verdensmåls-projektet UN17 Village.

Dermed er endnu en brik faldet på plads i det prestigefulde puslespil, som skal blive til samlet 535 boliger.

- Der er i gennemsnit tre mangler per bolig, hvilket er virkelig flot, siger projektchef Asbjørn Shannon fra CG Jensens division Byggeri Øst i en pressemeddelelse.

- Det har været en meget rolig og struktureret afleveringsproces, hvor der er koordineret med alle parter rettidigt samtidig med, at der styr på dokumentation og ibrugtagning. Også samarbejdet med underentreprenørerne i slutfasen har været godt, både på teknik- og apteringsfagene, tilføjer han.

CG Jensen opfører UN17 Village projektet i totalentreprise for ejendomskoncernen Nrep og med hjælp fra blandt andet rådgivende ingeniør Artelia.

Entreprenørselskabet har i alt afleveret 408 boliger ud af 535 boliger.

Ukendt slutdestination 

UN17 Village projektet består af i alt 35.000 kvm fordelt på fem boligblokke. Gennem konkrete tiltag har projektet gennem hele processen adresseret de 17 verdensmål.

- Vi er efterhånden 100 meter mester i at opføre bygninger, hvor materialevalg og CO2-besparende tiltag er omdrejningspunktet. Da vi startede arbejdet, vidste vi ikke, hvor det ville ende, siger Asbjørn Shannon.

I en af de afsluttede boligblokke har der været arbejdet med træ i form af CLT dæk, limtræssøjler og træfacadekassetter – og i en anden bygning er der i betonvægge og sandwichfacadeelementer benyttet kompositcementen med et lavere CO2 aftryk end traditionel beton. 

I tillæg hertil er trappeelementerne i bygningens trappeopgange støbt med tilslag af marksten direkte fra byggepladsen – i andre blokke er der benyttet genbrugsglas og mursten.

Nu venter afleveringen af den sidste boligblok, der består af 127 boliger. Den forventes færdigafsluttet i november 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11