23948sdkhjf

Udvikler køber rådhusgrund

AG Gruppen bygger videre på visioner for udviklingen af det tidligere rådhus' område i Herlev, når området omdannes til et nyt boligområde

Der er glæde på kommunekontoret i Herlev. 

Boligudvikleren AG Gruppen har budt ind på at udvikle et nyt boligområde på grunden, der husede det gamle Herlev Rådhus. Nu har kommunalbestyrelsen vedtaget en betinget købsaftale til en værdi af 50 mio. kr. for arealerne.

- Herlev vokser i disse år, og vi har brug for flere attraktive boliger. Projektet skal samtidig skabe en fornyet akse mellem Herlev Bymidte Center og den historiske Saxbo bygning, udtaler borgmester Thomas Gyldal (S) i en pressemeddelelse. 

AG Gruppens tilbud tager udgangspunkt i det skitseprojekt, der vandt idékonkurrencen i 2023.

-  Her tages der fine hensyn til byens historie og identitet, forklerer Thomas Gyldal Petersen.

Kender området

- Det bliver vores tredje projekt i Herlev Kommune, og med denne attraktive placering kan vi fortsætte det gode samarbejde til gavn for borgerne og byens vækst, siger Bjarke Windeløv Graae, adm. direktør i AG Gruppen.

Det nye byområde skal understøtte liv og fællesskab i bymidten. Der skal også være bæredygtige løsninger med fokus på klimasikring og bynatur. 

- Vi tror på, at vi med fælles indsats får skabt et nyt levende byområde, der binder områdets historiske betydning sammen med moderne boligformer med plads til fællesskab, siger Bjarke Windeløv Graae.

AG Gruppens tilbud indeholder blandt andet et såkaldt ”bydelshus,” der for eksempel vil kunne bruges af foreninger og kommunen.

Den endelige lokalplan for rådhusområdet forventes at blive vedtaget i november 2024, og den endelige overdragelse til den nye ejer forventes dermed at kunne finde sted den 18. december 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111