23948sdkhjf

BBP Arkitekter og Balslev vinder kollegie-opgave

Københavns Kommune har bevilliget 57,3 mio. kr. til en fuld helhedsorienteret modernisering af Kollegiet Gammel Køge Landevej 137. Opgaven er gået til Balslev og BBP Arkitekter.
Kollegiet Gammel Køge Landevej 137 for udsatte københavnere har fået bevilliget 57 mio. kr. til en tiltrængt helhedsrenovering og dermed kan de slidte boliger bringes på et tidssvarende niveau til glæde for de hjemløse beboere. Balslev Rådgivende Ingeniører har sammen med BBP Arkitekter vundet konkurrencen om moderniseringen af kollegiet, der drives af Missionen blandt Hjemløse.

Grundtanken i helhedsrenoveringen er at samle og koordinere indsatsen på forskellige områder - genopretning, modernisering, energirenovering, klimatilpasning, indeklima og tilgængelighed, så der opnås effektivitet og synergieffekt. Ved helhedsrenovering af boligerne ønskes årlige energibesparelser samt bedre indeklima og bedre boligforhold.

- Renovering af modernismens bygninger er en spændende udfordring, og både BBP Arkitekter og Balslev har erfaring med modernisering af bygninger fra denne periode. Bygningerne på kollegiet Gammel Køge Landevej 137 er ikke fundet bevaringsværdige, men gør indtryk med sine gedigne materialer, fine detaljer og tidstypiske farveholdning,” siger arkitekt Lise Sehested fra BBP Arkitekter.

Tiltrængt renovering
Bygningen blev opført i 1959 som lærlingekollegium og fungerede siden som kollegium for gæstearbejdere, før det i 1973 blev et hjemløsetilbud. Mere end 50 år efter opførelsen er bygningerne nu så utidssvarende, at en renovering/tilpasning af klimaskærm, boenheder og fællesfaciliteter er påkrævet.

- Når hjemløse kommer til kollegiet skal de møde tryghed og føle sig velkomne. Derfor er beboernes og brugernes behov det altovervejende udgangspunkt i et projekt som dette. Bebyggelsen skal rumme og tåle deres behov og brug. Derfor vil vi planlægge udførelsen nøje under hensyntagen til beboernes tryghed og sikkerhed, fortæller ingeniør Lasse Toft fra Balslev Rådgivende Ingeniører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114