23948sdkhjf

Nationalbanken jagter entreprenør: Skal etablere byggeplads for trecifret millionbeløb

Nationalbanken skal gennem en omfattende renovering, og til det efterlyser man nu en entreprenør, der skal etablere og facilitere selve byggepladsen

Til en entreprisesum på 100 mio. kr. er Nationalbanken på jagt efter en entreprenør, der kan etablere og lede byggepladsen til den storstilede milliardrenovering af den gamle bank.

Det skriver Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Helt konkret skal den efterlyste entreprenør være olien, der skal få resten af byggeriet til at glide som smurt i forhold til hovedtidsplanen.

Opgaverne vil blandt andet omfatte at sikre fælles skurby, logistiske systemer, hjælpemidler og adgangsveje, mens man også skal drifte byggepladsen og stå for sikkerhedsniveauet, pladslogistikken med allokeringssystemer og forsyninger.

Dyr milliardrenovering

Trods udbuddet med byggepladsfaciliteringen løber op i et trecifret millionbeløb, er det blot en lille fisk i det store ocean, som renoveringen af Nationalbanken er.

Det seneste overslag på den ikoniske bankbygning i København fra oktober 2023 lød på 2,8 mia. kr. Dengang fortalte man i øvrigt, at Nationalbank-projektet blev 850 mio. kr. dyrere end først antaget.

Ifølge Nationalbanken skyldtes prisstigningen en skærpet klarhed over, hvordan de forskellige renoveringsopgaver skal løses, mens markante prisstigninger i byggeriet også var en faktor.

Projektet er delt op i i tre delprojekter, som er indvendigt arbejde, udvendigt arbejde samt opdriftssikring.

Og faktisk er man allerede begyndt på den store restaurering og renovering. I efteråret sidste år begyndte man nemlig arbejdet på bygningens to underjordiske etager.

Her skal der etableres godt og vel 190 jordankre gennem den eksisterende bundplade i den vandtrykspåvirkede bygnings kældre. Arbejdet er opdelt i tre etaper, og ifølge udbudsmaterialet skal særligt første etape udføres under vanskelige forhold grundet blandt andet lav loftshøjde.

Foruden det indvendige renoveringsarbejde skal marmor- og glasfacaden på den Arne Jacobsen-tegnede bygning også have en kærlig hånd.

Dansk kulturarv

Danmarks Nationalbank blev tilbage i 2009 fredet af Slots- og Kulturstyrelsen på grund af dens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, hvorfor den som en del af den kulturhistoriske arv skulle fremtidssikres for at forlænge bygningens levetid.

Der er tale om det største og mest komplekse byggeprojekt siden bygningens tilblivelse, og det er vurderet at være et af de største restaureringsprojekter af en modernistisk bygning i Danmark.

Renoveringen ventes at være færdiggjort i sidste halvdel af 2029, og det er også sluttidspunktet for faciliteringen og driften af byggepladsen, som man netop nu jagter en entreprenør til.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111