23948sdkhjf

650.000 kvadratmeter stort boligområde i Ebeltoft rykker nærmere

Et 650.000 kvm stort bolig er rykket et skridt nærmere i Syddjurs Kommune. Tidligere på ugen var der borgermøde, hvor indbyggere kunne komme med input og stille spørgsmål

Oprindeligt var det planen at bygge et industriområde mellem Christianlundsvej og færgehavnen syd for Ebeltoft, men sidenhen ombestemte lokalpolitikerne sig.

For nu planlægger Syddjurs Kommune at lave en helhedsplan for det kommende boligområde på området, der kaldes Ålerne.

Helhedsplanen omfatter et område på cirka 65 hektar, hvilket svarer til 650.000 kvm.

I dag består arealet hovedsageligt af opdyrkede marker. Den 12. juni inviterede kommunen borgere til et borgermøde i området, hvor de umiddelbare planer for området blev præsenteret, mens borgere kunne komme med inputs til projektet.

Området var egentlig først blevet udlagt til industribebyggelse, men i starten af 2022 satte Erhvervs- og Planudvalget i Syddjurs Kommune gang i en helhedsplan om et bæredygtigt bolig- og naturområde.

Og det forholdt arkitekten fra kommunens afdeling for Plan og Udvikling, Christine Vistoft Rasmussen sig til på onsdagens borgermøde.

- Tiden er nok løbet fra at lave et industriområde. Her er gode muligheder for at sammentænke hele området og gøre det til et attraktivt boligområde til gavn for hele byen, sagde Christine Vistoft Rasmussen ifølge Adresseavisen Syddjurs, som var til stede.

Der er dog stadig lange udsigter til projektet, og et udlæg for rammeområder for Ålerne forventes i Kommuneplan 2028, skriver avisen desuden.

Nu er næste skridt, at høringssvarene skal indsendes, hvor sidste frist er 17. juli 2024. Herefter skal planforslaget være i høring i otte uger, før næste skridt mod realiseringen af byområdet skal tages.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094