23948sdkhjf

Butikscenter til trecifret millionbeløb bygget på forurenet grund: - Rimelig tonedøvt

Nyborg Kommune og borgmester Kenneth Muhs har lovet noget de ikke kan holde i etableringen af det nye butikscenter på Lynfrost-grunden, mener flere lokale partier

Det kommende butikscenter i Nyborg overfor McDonalds er blevet omdrejningspunkt for en politisk tvist løftebrud.

Længe har det været kendt Lynfrosten-grunden, der tidligere har huset blandt andet Daloon, har været fuld af forurening, men Nyborg-borgmester Kenneth Muhs (V) har hele tiden fastholdt, at det var muligt at bygge udenom den værste forurening.

Det skulle ske, så man i fremtiden kunne oprense grunden, men ifølge Socialdemokratiet og SF i Nyborg er det ikke muligt at overholde til fulde.

Det skriver TV 2 Fyn.

Og til selvsamme medie erkender borgmesteren også, at der er bygget oven på den forurenede jord, men at det kun drejer sig om 30 procent, og de kan pumpes væk, mener han.

Vi står til fulde til mål for, ja vi er endda tilfredse med, at der i byggeriet er taget højde for mere, end vi turde forvente, siger Kenneth Muhs til TV 2 Fyn.

Teknik og miljø har ikke lavet udregningerne 

Men de tal genkender man ikke hos afdelingen for teknik og miljø i Nyborg Kommune. Det er dem, der har udarbejdet byggetilladelsen til grunden og følger byggeriet løbende, og det er faktisk slet ikke noget, man har undersøgt, oplyser teknik og miljø til mediet.

Og netop den upræcise lokalplan vækker harme hos de politiske kolleger i byrådet.

- Dernæst er det rimelig tonedøvt over for de politiske udmeldinger under behandlingen af lokalplanen, at administrationen tilsyneladende har lagt mere vægt på bygherrens ønsker til placering af bygningerne end på at friholde området, siger Suzette Frovin (SF).

Også Martin Stenmann (S) undrer sig over "at borgmesteren ikke har sikret sig, at hans beslutninger kunne lade sig gøre".

Lokalplanen for det nye butikscenter blev vedtaget tilbage i 2020. Dengang var det udelukkende med Venstres stemmer, mens de øvrige partier stemte imod.

Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, har etableringen af det nye butikscenter en anslået entreprisesum på 240 mio. kr., og det ventes at stå færdigt i første kvartal af 2025.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093