23948sdkhjf

Stor sommerhusbygger nærmer sig sjælden tilladelse

Husbyggervirksomheden Skanlux nærmer sig en sjælden tilladelse til at bygge i en kystnærhedszone, hvor et lokalplansforslag, der skal bane vejen for 85 sommerhuse, er sendt i høring

Siden 1994 er der ikke blevet bygget nyt i en kystnærhedszoner i Varde Kommune, men det kan der snart blive lavet om på. 

For husbyggerselskabet Skanlux Group, der er kendt fra TV 2-programmet 'Sommerdrømme', er der nemlig kun en enkelt fase, der holder virksomheden fra at etablere sommerhusområde ved Henneby i kommunen.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Kommunen har nemlig sendt et lokalplansforslag i høring, der skal åbne døren for 85 sommerhuse. Det er et forslag, som er blevet bearbejdet flere gange undervejs, da det har været essentielt at give plads til naturen.

Det er blandt andet sket ved at reducere antallet af sommerhuse fra 99 til de førnævnte 85, for det stiller større krav at bygge i kystnærhedszonen, som går fra kystlinjen og tre kilometer ind mod land.

- Det er lidt historisk med et større sommerhusområde langs Vestkysten. Derfor er det en kæmpe sag for os og noget, vi har lagt stor energi i, siger adm. direktør i Skanlux Group, Bjørn Krogh Andersen, til Fredericia Dagblad.

Går det efter planen, regner man hos Skanlux Group med i efteråret at gå i gang med at byggemodne området, hvor man efterfølgende vil opføre nogle udstillingshuse, mens salget af grundene ventes at starte til foråret 2025.

Forventer et rekordår

Det er ikke kun i det lokale byråd, at husbyggeren har vind i sejlene.

Også når det kommer til at tjene penge, går det godt for Skanlux. Den 31. maj kunne virksomheden præsentere regnskab, og mens man kom ud af 2023 med 6,8 mio. kr. på bunden, var forvetningen til gengæld at lande et rekordstort overskud for 2024.

Den hidtidige største overskud i firmaets levetud var 7,3 mio. kr. efter skat, og det præsterede man i 2017.

Skanlux er foruden tv-tiden på TV 2 kendt for sine markante sommer- og poolhuse og bygger, efter eget udsagn, mere end 100 arkitekttegnede sommerhuse om året.

Regler for byggeri i kystnærhedszoner

Kystnærhedszonen er fastlagt i planloven og dækker som udgangspunkt kyststrækningen fra strandkanten og ca. 3 km ind i landet, dog med lokale variationer.

En ændring af planloven juni 2017 giver mulighed for udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen. Det kan dog kun ske under forudsætning af, at kommunalbestyrelserne lader områder med mindst 5.000 ubebyggede sommerhusgrunde i kystnærhedszonen tilbageføre til landzone.

Kilde: Plan- og Landdistriktsstyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109