23948sdkhjf

Forladt skole i Nordsjælland skal omdannes til ny bydel

Den forladte Enghave Skole i Frederiksværk i Nordsjælland er blevet solgt. Nu skal den skimmelsvamp-ramte skole rives ned for at gøre plads til 83 boliger på grunden

Et nyt boligområde med 83 boliger skal etableres i Frederiksværk i Nordsjælland.

Det er nemlig lykkedes Halsnæs Kommune at få solgt grunden, hvor den forladte Enghave Skole ligger.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Køberen er ejendomsudviklingsselskaberne Generous Development og Ivan Grundahl Holding, og de vil stå for opførelsen af det nye boligområde.

- Med salget af Enghave Skole får vi nu erstattet de tomme og nedslidte arealer med et nyt og varieret boligtilbud. Dermed sikrer vi den fortsatte udvidelse af boligmassen og bredden af vores boligformer, siger borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (S), i en pressemeddelelse.

Arealerne ved Enghave Skole har stået ubrugte hen, siden den nye Frederiksværk Skole slog dørene op i februar 2023.

Skole var fuld af skimmelsvamp

Halsnæs Kommune satte grunden og skolen til salg i november sidste år, og dengang var det også med tanke på, at skolen og byggerierne på grunden skulle erstattes med boliger, da flere af de ubrugte bygninger er plaget af skimmelsvamp og PVC.

Dengang lød det dog, at den kommende køber kun forpligtede sig til at nedrive de bygninger, som går udenfor matriklen. 

De øvrige bygninger kan rives ned, hvis ikke køberen vurderer, at de kan genbruges til det kommende boligbyggeri.

For Halsnæs Kommune i Nordsjælland har det været central at sælge til nogen, der vil bygge med bæredygtighed i fokus. 

Blandt andet vil den tidligere skole blive gennemgået for mulige byggematerialer til genbrug i både bygningsdele og inventar, inden bygningen nedrives. Derudover vil der være fokus på brug af byggematerialer med lavt CO2-aftryk og lang holdbarhed.

Nu er dén køber fundet og tirsdag blev købsaftalen underskrevet på området, der omtales som 'Frikvarteret', og hos Generous Development glæder man sig at gå til opgaven med et klimavenligt fokus.

- Vi skal i gang med at arbejde med genanvendelse af materialer fra de eksisterende bygninger, og vi ser frem til at samarbejde med skolen om de fælles flader, der er mellem skolen og Frikvarteret. Vi glæder os også til at inddrage borgerne og få deres mening om, hvad Frikvarteret skal kunne, lyder det fra Anette Krarup, stifter og udvikler i Generous Development, i pressemeddelelsen.

Grunden er cirka 18.000 kvm, og der er godt 9.900 kvm gamle skolebygninger samt omkring 1.400 kvm kælder.

Når den nye lokalplan for området er færdig, påbegyndes nedrivningen af den tidligere skole. Herefter påbegyndes etableringen af de nye boliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156