23948sdkhjf

Pihl totalrenoverer bibliotek

Renoveringen af folke- og skolebiblioteket på Amager har blandt andet budt på en asbest-overraskelse 

Der bliver postet mere liv i Urbanplanen, et af Københavns største almene boligområder, i disse år.

Som led i den store modernisering af kvarteret har entreprenøren Pihl & Søn totalrenoveret det lokale bibliotek, Solvang Bibliotek.

Projektet er gennemført i samarbejde med projektets bygherre Byggeri København og totalrådgiver Tredje Natur.

- Når man renoverer, skal man hele tiden forholde sig til den eksisterende bygning, og vi sætter os derfor altid ind i den bygning, vi arbejder med. På den måde er vi godt forberedte og ved, hvad vi roder med, siger adm. direktør i Pihl & Søn, Frank Aarslew-Jensen, i en pressemeddelelse.

Biblioteket har fået et nyt indgangsparti og en mere åben facade, nyt ABA-anlæg, renovering af beton i krybekælder, udskiftning af tag og vinduer samt udskiftning af alle tekniske installationer.

Desuden er der etableret et større aktivitetsrum i midten af biblioteket. Forud for det har Pihl & Søn udført miljøsanering inklusiv håndtering af asbest.

- Skulle der alligevel opstå uforudsete udfordringer, trækker vi på vores erfaring på tværs af flere fag. Det har for eksempel gjort sig gældende, da vi opdagede asbest i bibliotekets loft- og tagkonstruktion, lyder det fra Frank Aarslew-Jensen.

De nye rammer for biblioteket skal indeholde mere end bøger. Solvang Bibliotek skal også fungere som lokalt kulturhus med plads til forskellige kulturaktiviteter målrettet de mange lokale borgere.

Foruden at være et folkebibliotek er Solvang Bibliotek også skolebiblioteket for Dyvekeskolen, som biblioteket er sammenbygget med. 

Under transformationen af biblioteket har der været etableret et midlertidigt skolebibliotek, så skolebørnene, som de eneste, har haft mulighed for at låne bibliotekets materialer under nedlukningen.

Liv til Urbanplanen

Et centralt punkt i byfornyelsen af Urbanplanen har været opførslen af en ny fritidsinstitution for 448 børn i tre etager samt en indhegnet specialfritidsinstitution i to etager til 76 børn med særlige behov.

Pihl & Søn har sammen med konsortium-kollegaerne fra LM Byg også været hovedentreprenør på opførelsen af de to institutioner. 

I november 2023 kunne Pihl & Søn fortælle, at de havde færdiggjort og afleveret institutionsbyggeriet til en tilfreds bygherre efter et godt bygge- og samarbejdsforløb.

Pihl & Søn har ligeledes stået for omlægning af Remisevej og Urmagerstien og anlagt ny tilkørselsvej med fliser og asfalt samt et større LAR- og skybrudsanlæg til opsamling af regnvand fra en del af Urbanplanen Syd.

Med det samlede projekt i Urbanplanen Syd har entreprenøren haft stor en rolle og et godt samarbejde med bygherre i realiseringen af kommunens ambitioner om at skabe fornyet liv i området med bedre forhold for børn og familier i lokalområdet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115