23948sdkhjf

Fejlslagent museum på Bornholm koster kommunen millionregning

Udvidelsen af Bornholm Kunstmuseum blev aldrig påbegyndt, da totalrådgiveren skød 126 mio. kr. forbi den reelle pris. Alligevel har det fejlslagne projekt kostet kommunen millioner af kroner

Hvis der en dag bliver lavet en udstilling om dansk museumshistorie, vil udvidelsen af Bornholms Kunstmuseum ende i afdelingen for dyre og fejlslagne projekter.

Først blev projektet lanceret, så blev det hemmelighedsfuldt udskudt på ubestemt tid, inden det sidst blev skrinlagt, efter at projektets totalrådgiver Niras skød 126 mio. kr. over den reelle pris, som Licitationen tidligere har fortalt om.

Men selvom der ikke kom skyggen af et nyt museum, endte det alligevel med at koste solskinsøens kommune omkring 4,6 mio. kr.

Det skriver Bornholms Tidende, som har fået aktindsigt i dokumenter fra Bornholms Regionskommune.

Her fremgår det helt præcist, at af den anlægsbevilling på 7,1 mio. kr., som kommunen fik godkendt i 2019, er 4,6 mio. kr. blevet brugt på projektering, udbud, en miljørapport og bygherrerådgivning. Dertil kommer de kommunale kræfter, som man siden præsentationen af projektet i 2017 har lagt i det.

Uvis fremtid for museet

Ikke så overraskende ærgrer det Bornholm Kommunes borgmester, Jacob Trøst (K), at så mange ressourcer er gået tabt.

- Det er jo altid ærgerligt, når man bruger penge på noget, og man ikke får det, man havde håbet. Og det her er jo et projekt, som rigtig mange har villet. Og mange penge er gået til, siger Jacob Trøst til Bornholms Tidende.

I interviewet siger borgmesteren også, at der ikke er noget i forløbet og prisskredet, som får ham til at undre sig, om end at han erkender, at det ikke er hver dag, man ser så stort et prisskred.

Hvad der skal ske med Bornholms Kunstmuseum, står fortsat hen i det uvisse.

Museet har været lukket siden slutningen af 2023 for at gøre klar til den store tilbygning, som dog sidenhen blev aflyst.

De nuværende lokaler er forældede i sådan en grad, at museet bliver nødt til enten at finde nye lokaler eller bygge nyt, da lokalerne for nuværende ikke egner sig til museumsdrift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109