23948sdkhjf

Fordobler psykiatri-plads for 80 millioner kroner

Samtidig med, at der etableres nye pladser på den psykiatriske afdeling i Esbjerg, foretages en omfattende til- og ombygning

Behovet for retspsykiatriske sengepladser har været stigende i flere år. I Region Syddanmark har regionsrådet derfor besluttet at oprette 14 nye retspsykiatriske pladser på den psykiatriske afdeling i Esbjerg og i samme ombæring foretage en omfattende til- og ombygning på matriklen.

Byggeriet er planlagt til at foregå i perioden november 2025 til juni 2027, og det er budgetteret til 79,5 mio. kr.

- Byggeriet skal støtte op om den højt specialiserede behandling, som foregår i afdelingen, og en del af behandlingen er, at patienterne har en struktureret og aktiv hverdag, udtaler udvalgsformand for Psykiatri- og Socialudvalget Mette Bossen Linnet (V), Region Syddanmark, i en pressemeddelelse.

- Det stiller krav til, hvordan vi bygger, og jeg er glad for, at vi har fundet en omfattende løsning, som foruden flere pladser virkelig kommer til at betyde forbedringer for patienter og medarbejdere i form af blandt andet gymnastiksal og e-sportsrum, fortsætter hun.

De 14 nye pladser supplerer de 15 retspsykiatriske pladser, der i forvejen ligger i Esbjerg, og som blev oprettet i 2021.

Tråde til budgetaftale 

Det nye afsnit skal placeres i fysisk sammenhæng med den nuværende retspsykiatriske afdeling. Der kommer dermed til at være ét samlet retspsykiatrisk område med to sengeafsnit og en række fælles faciliteter på tværs af afsnittene.

De nye sengepladser bliver fordelt på 10 sengestuer i et sammenhængende rumforløb og fire sengestuer, der kan skærmes efter behov. Den skærmede del indeholder desuden et opholdsrum, et samtalerum og en sikret gårdhave.

Desuden kommer der til at være fælles aktiviteter inde i afsnittet, herunder motionsrum, køkken, aktivitetsrum, sanserum, E-sport, vaskerum, opholdsrum og et samtalerum samt diverse personalerettede funktioner. 

Beslutningen om at etablere et nyt retspsykiatrisk døgnafsnit i Esbjerg blev truffet i forbindelse med indgåelse af budgetaftale 2024. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109