23948sdkhjf

319 millioner kroner stor håndsrækning til baneprojekt

Investeringerne skal fjerne flaskehalse på den danske del af Øresundsbanen

Det bliver lettere at komme frem mellem København Syd Station og Ørestad. 

Europa Kommissionen har underskrevet en ny aftale om EU-støtte på op til 319 mio. kr. til etablering af to overhalingsspor ved Kalvebod på strækningen i den sydlige ende af hovedstaden.

Der er allerede tildelt op til 26 mio. kr. til forundersøgelserne af samme projekt, som er en del af Aftalen om Infrastrukturplan 2035 fra 2021.

- Investeringerne i Øresundsbanen sikrer, at der ikke vil være kapacitetsudfordringer eller flaskehalse på den danske del af Øresundsbanen, heller ikke efter Femern Bælt-forbindelsen åbner, udtaler transportminister Thomas Danielsen (V) i en pressemeddelelse. 

Flere udvidelser på vej

Støtten er givet under EU’s infrastrukturprogram, Connecting Europe Facility (CEF) i forbindelse med en ansøgningsrunde for infrastrukturprojekter, der har til formål at understøtte den civile og militære transportinfrastruktur. 

Etablering af overhalingsspor ved Kalvebod vil sikre mere kapacitet på den sydlige jernbanekorridor via København Syd Station og Københavns Lufthavn og blandt andet bidrage til muligheden for transport af tunge militære køretøjer over Øresund.

Jernbanen over Amager til Københavns Lufthavn og Øresundsbroen er, trods den relativt korte strækning, en af de vigtigste korridorer i Danmark. 

I de kommende år udvider Sund & Bælt ligeledes infrastrukturen omkring Københavns Lufthavn Station, så der bliver plads til flere passager- og godstog frem mod åbningen af Femern Bælt-forbindelsen i 2029, hvor der forventes en øget trafik på banen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094