23948sdkhjf

Prisstigning på over 300 millioner kroner lægger anlægsprojekt i koma

Det vestjyske forsyningsselskab Din Forsyning har skrinlagt opførslen af et nyt rensningsanlæg, efter prisen pludselig steg med mere end 300 mio. kr.

En stigning i prisen fra knap 200 mio. kr. til over en halv mia. kr.

Det skulle vise sig at være nok til at lægge det storskala-rensningsanlæg , som det Esbjerg-baserede forsyningsselskab Din Forsyning ville opføre, i koma.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Opførslen af anlægget, der skulle rense slam for kræftfremkaldende og hormonforstyrrende PFAS-stoffer, er nemlig blevet sat på pause på ubestemt tid på grund af mere end 300 mio. kr. store prisstigning, som projektet er blevet ramt af.

Prisstigningen skyldes i grove træk, at en øget koncentration af giftige stoffer, såsom PFAS, har tvunget forsyningsselskabet til at vælge en dyrere rensningsløsning. Og dét, kombineret med generelle prisstigninger, har sendt den samlede pris på en himmelflugt.

- Projektet er ikke opgivet, men vi skal ind og se på, hvordan vi kan gøre det anderledes og billigere. Vi har desværre prøvet før, at et udgifterne til et projekt render for stærkt den forkerte vej, men her har vi mulighed for at sige stop, inden vi kommer i gang, siger Kurt Bjerrum, der er formand for Din Forsyning, til Jydske Vestkysten.

Her henviser han til et andet DIN Forsyning-projektet i form af det storstilede Fremtidens Fjernvarme, som Licitationen tidligere har beskrevet

Her er priserne steget samme vej, om end det er i en noget større skala.

Tidligere i denne måned kom den seneste af flere prisoverskridelser og sendte den samlede regning op på 2,3 mia. kr.

Da der i 2021 blev taget første spadestik til projektet, der blandt andet omfatter en havvandvarmepumpe og et biomasseanlæg, var prisen derimod på 1,2 mia. kr.

- Alt, hvad der kunne gå galt, er stort set gået galt, sagde Kurt Bjerrum fra Din Forsyning dengang.

Mens Fremtidens Fjernvarme-projekt fortsætter ufortrødent trods de massive prisstigninger, er det endnu uvist, hvad der skal ske med rensningsanlægget.

Din Forsyning oplyser til Jydske Vestkysten, at man arbejder på at finde en anden løsning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094