23948sdkhjf

Stort boligprojekt på ret kurs efter JFP’s konkurs

Efter et genudbud i 2023 er færdiggørelsen af 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger kommet på ret køl med Nordstern som totalentreprenør

Nordstern har fået et 350 boliger stort byggeri i det nordlige Aarhus på ret køl efter, at projektet gik i stå med den oprindelige entreprenør, JFP's, konkurs. 

Vi har taget over hvor andre måtte stoppe, og vi er derfor glade for den store tillid, bygherren har vist os gennem hele processen Claus Møller, direktør nybyg vest hos Nordstern

Nu har totalentreprenøren og bygherre, Østjysk Bolig/Lejerbo, så fejret rejsegilde på det, der bliver boligorganisationens afdeling 27 - Journalisthøjskolen på Olof Palmes Allé i Aarhus.

- Det er en stor dag for os at kunne fejre rejsegilde på dette projekt. Efter overtagelsen har vores team arbejdet intensivt og løsningsorienteret sammen med Østjysk Bolig og Lejerbo for at sikre, at byggeriet fortsætter ufortrødent, siger Claus Møller, direktør nybyg vest hos Nordstern, ifølge en pressemeddelelse.

- Dagens fejring er en hyldest til de dygtige håndværkere og fagfolk, der har bidraget til at bringe projektet til dette punkt. Vi har taget over hvor andre måtte stoppe, og vi er derfor glade for den store tillid, bygherren har vist os gennem hele processen, fortsætter han.

Østjysk Bolig/Lejerbo Afd. 27 - Journalisthøjskolen

Omfang: 17.000 kvm boligbyggeri

Boliger: 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger

Byggeperiode: Januar 2024 - september 2025

Arkitekt: Nordstern

Ingeniør: ABC Rådgivende Ingeniører

Bygherre: Østjysk Bolig/Lejerbo

Projektet omfatter tre boligblokke med 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger, hvilket svarer til 17.000 kvm boligbyggeri, med fællesarealer, tagterrasser og parkeringsarealer. 

Byggeriet, der oprindeligt blev påbegyndt af JFP, havde nået en færdiggørelsesgrad på 46 pct. ved overtagelsen .

Bygningerne opføres med elementer i beton og præfabrikerede trækassetter, og facaderne bliver beklædt med skærmtegl i en lys grå nuance. Projektet omfatter også fællesarealer og tagterrasser.

- En konkurs sætter ethvert byggeri ud i stormvejr, og med et byggeri af denne størrelse har vindstyrken været høj. 

- Men såvel som Østjysk Bolig selv er grundlagt for 80 år siden på ryggen af en konkurs, bliver afd. 27 Journalisthøjskolen et levende bevis på, at det gode samarbejde er vejen ud af kriser – også hjulpet af forudseenheden hos skaberne af almenboliglovgivningen., siger Evan Krogh Olesen, næstformand i Østjysk Bolig.

Nordstern og Østjysk Bolig/Lejerbo kan - forudsat planen holder - byde beboerne velkommen i deres nye hjem i sensommeren 2025, godt to år senere end oprindelig planlagt.

Konkurs og genudbud

Da JFP i spidsen for et team med Rum, Sweco, Reiulf Ramstad og Green Sustainable Landscape vandt boligprojektet i august 2020, lød forventningen på indflytning omkring sommeren – og dermed studiesart – 2023.

Entreprenørselskabets konkurs i sommeren 2022 satte som bekendt en stopper for den plan. 

Først i april 2023 var bygherre klar til at finde den entreprenør, som skulle overtage og færdiggøre det store boligprojekt. Vinderen, Nordstern, blev præsenteret i januar i år, og fører nu boligprojektet frem mod målet.

Kontraktsummen har parterne ikke oplyst, men data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, anslået entreprisesum til knap 150 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234