23948sdkhjf

Nordjyske lean-byggere danner netværk

Lean-tema: Et byggeri-netværk på tværs af vidt forskellige interessenter skal styrke hele landsdelens byggekultur. Håber man.
Det var en blandet skare af interessenter omkring byggeriet, som 26. marts mødtes i Aalborg til et stiftende møde.

Både arkitekter, entreprenører, fagforeninger, boligselskaber og læreanstalter var repræsenteret blandt de 26 mødedeltagere, da netværket blev dannet. Det glæder netværkets initiativtager Randi Muff Christensen:

- Jeg var spændt på, om folk var klar, eller om de havde for travlt, men entusiasmen overraskede mig virkelig, siger hun og betegner netværkets medlemmer som en spændende flok.

Udover at stå i spidsen for netværket i Nordjylland, har Randi Muff Christensen siden 2010 været landsformand for foreningen Lean Construction-DK, som har tilknytning til Teknologisk Institut. Hun har længe ønsket at knytte tættere bånd i landsdelen mellem forskellige aktører omkring byggeriet, og det er nu lykkedes.

En styrket byggekultur
Næste gang netværket samles, bliver i november, hvor man skal besøge entreprenørvirksomheden Lund & Staun i Svenstrup syd for Aalborg, som selv er medlem af netværket, og der glæder direktør Henrik Staun sig til at være vært:

- Vi behøver jo ikke bare være konkurrenter. Der er masser af plads til, at vi også kan være "kon-kolleger", siger han.

Han håber, at et netværk på tværs af forskellige interessenter kan dygtiggøre hele landsdelens byggesektor:

- Ved at øve principperne mange gange, vil det forhåbentligt sive hele vejen ned igennem og smitte af på vores lærlinge.

Building Supply sætter fokus på lean
Building Supply vil i de kommende uger have særlig fokus på lean med en mindre række af artikler, som alle behandler emnet.
Redaktionen hører gerne fra folk, der har gjort sig gode såvel som dårlige erfaringer med lean på virksomhedsplan. Send din historie med kontaktinformationer på denne mail.

Artiklen er en del af temaet Lean.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094