23948sdkhjf

Trods stor nedskrivning: Familiefirma lander trecifret millionoverskud

Værdien af Ejendomsselskabet Olav de Lindes investeringsejendomme nærmer sig 10,5 milliarder kroner

Ejendomsselskabet Olav de Linde fremviser endnu et regnskab, hvor overskuddet holder sig over halvanden hundrede millioner. Men kun lige. 

150,6 mio. kr. lyder det familieejede selskabs resultat efter skat helt præcis på. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

- I Ejendomsselskabet Olav de Linde er vi tilfredse med årets resultat, der igen lander stærkt og stabilt. Vi glæder os over, at vi gennem året har haft god stabilitet blandt vores kunder, hvilket giver et højt og tilfredsstillende udlejningsniveau og meget lav tomgang, forklarer adm. direktør Esben Kjeldsen i en pressemeddelelse. 

- Derudover bidrager afsluttede byggeprojekter også positivt til regnskabet, tilføjer han.

Selskabets værdireguleringer af investeringsejendomme affødte i 2023 et negativt beløb på -118,1 mio. kr. Blandt de positive værdireguleringer var udviklingsprojekter samt projekter, der nu er færdiggjorte, mens nedskrivningerne omfattede flere ejendomme i porteføljen som følge af øgede markedsniveauer på afkastkrav.

Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 529,4 480,2
Årets resultat 150,6 179,3
Balancestatus 10.747,9 10.709,8
Egenkapital 5.056,3 5061,1
Antal ansatte 107
Kilde: CVR/Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S

Samlet udgør værdien af investeringsejendomme nu 10,5 mia. kr. mod 10,2 mia. kr. i 2022.

- Vi bygger dyrt lige nu

Ejendomsselskabet Olav de Linde foretager mange ombygninger og renoveringer over et år, og også i 2023 har der været flere nybyggerier under opførelse.

- Med de stigende materialepriser, som vi startede med tilbage i 2022 og som fortsat ses i markedet, så er vi opmærksomme på, at vi bygger dyrt lige nu, siger Esben Kjeldsen.

- Nerven i vores forretning er dog, at vi beholder de ejendomme, som vi køber og bygger. Derfor vælger vi altid materialer i god, solid kvalitet, fordi det giver det bedste slutprodukt for vores kunder og dermed også for os, tilføjer han.

De ejer Ejendomsselskabet Olav de Linde

Ejerskabet i Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S er fordelt med en tredjedel til Anne Leth-Linde, Jakob de Linde og Marie de Linde. De tre er børn af stifter og byggematadoren Olav de Linde. 

I 2023 forlod Anne Leth-Linde og Marie de Linde selskabet bestyrelse. Broderen Jakob de Linde er stadig repræsenteret i bestyrelsen. 

Det samme er Olav de Linde, der stadig sidder for bordenden som formand i bestyrelsen.

Trods fortsatte geopolitiske usikkerhed og de øgede renteniveauer tror selskabet på et resultat før skat på niveau med 2023. Derfor regner man med et årsresultat i niveauet 175-200 mio. kr. 

- Vores forventninger baseres på, at vi i 2024 næppe øger porteføljen nævneværdigt. Vi er privilegerede ved, at vi selv er herre over vores byggeprojekter, og vi ved, hvad der er i pipeline i en række år frem, siger direktøren.

Ejendomsselskabet Olav de Linde renoverer, bygger og udlejer erhvervslejemål primært i Aarhus og Odense og København. De senere år har selskabet desuden opført en række nybyggede lejeboliger i Aarhus og Odense og har nu cirka 800 boliglejemål. 

Selskabet råder over en ejendomsportefølje under udlejning på cirka 527.000 kvm og har cirka 150.000 kvm under udvikling.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093