23948sdkhjf

Strategisk medvind: Vinder adskillige store almene opgaver

Arkitektvirksomheden Aart har for nylig vundet fire store opgaver indenfor den almene sektor. Blandt dem er to i Vestdanmark, hvor det almene felt har været et strategisk indsatsområde

To helhedsplansrenoveringer, en rammeaftale om totalrådgivning og et nyt plejehjem.

Det er status på arkitektfirmaet Aarts opgavehøst på det almene område i den seneste tid. På direktionsgangen vækker det stor glæde, da netop det almene felt har været ”en vigtig strategisk milepæl.”

- Vores mål er at være hovedaktør indenfor det almene segment – ikke bare i Østdanmark, hvor vi allerede står stærkt, men i hele Danmark, siger Torben Skovbjerg, adm. direktør og stiftende partner i Aart, i en pressemeddelelse.

Aarts fire almene opgaver

Helhedsplansrenovering af Vårkjærparken i Aarhus

Aart skal være totalrådgiver på helhedsplansrenoveringen af Vårkjærparken i Aarhus, der består af seks boligblokke med 184 almene lejligheder. Det er boligorganisationen Alboa, der er bygherre på opgaven, hvor Rambøll er underrådgiver. Læs mere om projektet her.

Rammeaftale for den almene boligadministration BOVIA i Kolding

Aart har som en ud fra tre rådgivere vundet en rammeaftale for boligadministrationsselskabet Bovia. Rammeaftalen, hvor syv rådgivere bød ind, omfatter totalrådgivning efter miniudbud og dækker blandt andet renovering af ni boligafdelinger (i alt cirka 230 mio. kr.). Rammeaftalen løber fra 2025-2028.

Omfattende renovering af Søgården i Gladsaxe

Fra 2025-2027 skal den almene boligbebyggelse, Søgården, i Gladsaxe gennemgå en omfattende renovering og genopbygning af afdelingens boliger. Gladsaxe Almennyttige Boligselskab har med DAB som administrator udpeget Aart, Sweco og Einar Konnerup som rådgiverteam på opgaven.

Bystævneparken i Husum

Boligselskabet Fsb har udpeget Aart som totalrådgiver til to nye plejehjem i Bystævneparken i Husum. Projektet vil rumme 249 plejeboliger målrettet ældre borgere med henholdsvis demens og somatisk sygdom. Bystævneparken opføres frem mod 2027 og bliver 23.100 kvm. Artelia og Sted By og Landskab er underrådgivere på projektet.

Kilde: Aart

Aart købte i 2022 arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, der i flere år har stået stærkt som rådgiver for almene bygherrer, særligt i Østdanmark.

- Siden opkøbet har vi arbejdet på at udbrede de stærke kompetencer fra Østdanmark mod Vestdanmark, hvor vi gerne vil have flere opgaver indenfor det almene, siger Torben Skovbjerg og konstaterer:

- Det arbejde har nu udmøntet sig i konkrete projekter.

Foruden de fire omtalte opgaver er arkitektvirksomheden aktuelt prækvalificeret til tre rammeaftaler for det almene boligselskab KAB i København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14