23948sdkhjf

Søger entreprenør: Aalborg-boliger skal renoveres for trecifret millionbeløb

Himmerlands Boligforening fortsætter renoveringsfesten gennem Aalborg. Nu er turen kommet til afdelingen på Hvalpsundvej, som skal renoveres for 220 mio. kr.

Til den nette sum af 222 mio. kr. skal Himmerland Boligforenings afdeling på Hvalpsundvej i det østlige Aalborg gennemgå en omfattende renovering. 

Det drejer sig om 160 række- og parcelhuse, som skal totalrenoveres, og Ole Nielsen, der er direktør i Himmerlands Boligforening er begejstret for, at man er lykkes med at rejse så stort et beløb til renoveringen.

- Det er selvsagt en stor udgift, men med denne indsats vil det blive muligt at undgå yderligere renoveringsarbejder i en lang årrække og der vil blive sikkerhed med hensyn til afdelingens økonomi, siger Ole Nielsen.

Der er endnu ikke fundet en entreprenør til projektet.

Renoveringen omfatter udskiftning af tagbeklædning, etablering af ovenlys, efterisolering og opmuring af nye facader, udskiftning af vinduer og døre, udskiftning af fjernvarmerør, kloaknet og flisebelægning i haver og stræder samt udskiftning af en del skure.

Der vil også ske en indvendig renovering med etablering af nye badeværelser og udskiftning af køkkener, gulve, indvendige døre og indbyggede skabe.

Renoveringer for 2,3 mia. kr.

I forbindelse med renoveringen er det hensigten at sammenlægge etværelses ungdomsboliger med nabolejemål, således at toværelses lejligheder på 68 kvm kan øges til 95 kvm, mens eksisterende treværelses boliger på 84 kvm skal blive 111 kvm.

Gennemførslen af projektet vil tage et par år, idet det skal foregå i etaper, så det bliver til mindst mulig gene for beboerne.

Den enkelte bolig forventes at være under ombygning i seks til otte måneder.

Boligforeningens næste renovering vil være af naboafdelingen Oddesundvej. Det starter efter sommerferien, såfremt beboerne godkender oplægget fra Himmerland Boligforening.

Renoveringen af afdelingen på Hvalpsundvej er en fortsættelse af en indsats, som Himmerland Boligforening har gennemført de seneste 10-15 år i det østlige Aalborg.

Sammenlagt har boligforeningen bygget og istandsat for over 2,3 mia. kr.

Totalrenoveringen skal finansieres gennem opsparede midler i afdelingen og huslejeregulering, mens resten bliver tilvejebragt i form af renoverings- og driftsstøtte fra Himmerland Boligforenings dispositionsfond og Landsbyggefonden samt driftsbesparelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126