23948sdkhjf

Flere Pihl-projekter kan ende i genudbud

Konkursen i E. Pihl & Søn har bragt omkring 90 projekter i spil. Flere af disse risikerer at vente længe på at blive gennemført.
Siden Pihls konkurs i slutningen af august har kuratorerne haft travlt med at skabe overblik over de mange ufærdige projekter i byggekoncernens milliardstore ordrebeholdning. Enkelte byggerier; herunder Ny Nørreport og ATP Pakhuset er i gang igen, mens etableringen af tilslutningsanlæg til Nordhavnsvej i København er blevet genudbudt .

Netop genudbud kan ende med at blive løsningen for flere af det ramte projekter. Ifølge dagbladet Børsen er der ikke den store interesse blandt entreprenører for at overtage byggerierne på samme vilkår som i de oprindelige kontrakter. Det kan være problematisk, fordi Konkurrencestyrelsens retningslinjer kun giver mulighed for mindre ændringer i kontrakterne.

- Vi må nok forvente, at en del af de efterladte projekter ikke kan overdrages, men må blive genstand for genudbud som konsekvens af udbudsreglerne, siger kurator Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater til Børsen.

Han ønsker ikke at sætte tal på, hvor mange af de op mod 90 projekter, der risikerer at ende i genudbud.

Børsen har også talt med Jens Zøfting-Larsen, centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen hos Københavns Kommune, der er bygherre på fire tidligere Pihl-projekter med en samlet entreprisesum på 1,5 mia. kr. Jens Zøfting-Larsen fortæller, at kommunen lige nu undersøger de juridiske handlemuligheder, og han forventer at have en afklaring i løbet af 14 dage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08