23948sdkhjf

Fem gode råd til design af den fremtidige værdistrøm

Værdistrømme er helt centrale i leanfilosofien. Her er 5 gode råd til at designe din fremtidige værdistrøm, når du har kortlagt din eksisterende.
Forbedring af virksomhedens værdistrømme kræver først og fremmest kortlægning af de eksisterende strømme. Herefter skal de nye værdistrømme designes, og i den forbindelse bringes her fem gode råd fra DI til ledelsens arbejde.

Læs også: Fem gode råd til værdistrømskortlægning

Vi vil jo gerne sikre det bedste resultat, når vi nu har besluttet at bruge kræfter på at forbedre værdistrømmen, siger Michael Nielsen, chefkonsulent i DI.

1. Lav forarbejdet færdigt
Det kan lyde simpelt, men når idéerne til den fremtidige værdistrøm så småt begynder at boble, og man har brugt en del tid på kortlægning – ja, så kan man blive fristet til at gå i gang med den fremtidige værdistrøm, uden helt at have færdiggjort arbejdet med at forstå og udfordre den eksisterende samt kortlægge spildet.

2. Ha' en ambition om at gøre en markant forskel fra den nutidige til den fremtidige værdistrøm
Læg gerne lidt pres på processen ved at have ambitiøse ønsker til de resultater, I gerne vil se. Ofte bidrager det til, at man går lidt tættere på og udfordrer lidt mere. Lad gerne ambitionerne være ønsker til, hvad der ville være et rigtigt flot resultat, men undlad at skabe en fiasko-stemning, hvis de ikke opfyldes til fulde.

3. Hold de lean-kendetegn for øje, som skal præge værdistrømmen
Det kan godt være, I ikke kan opnå flow, men derfor skal værdistrømmen gerne så tæt på som muligt. Så søg flow, eliminér og minimér spid, afkort gennemløbstiden og skab en stabil proces med en enkel, trækbaseret styring.

4. Udfordr jeres idéer i designarbejdet
Når I designer den nye værdistrøm, så udfordr jeres idéer og løsningsforslag. Sikr jer, at løsningerne er strakt så langt som realistisk muligt, så man ikke forfalder til kun at tage de forslag, der ligger først for.

5. Hellere strække implementeringen end dæmpe ambitionerne
Vær ambitiøs i designet og implementér så hellere i to eller tre trin. Det skal ikke være helt urealistisk, men lav hellere et ambitiøst design, som skal udrulles og implementeres ad et par omgange.

Vær ambitiøs og klem på – god fornøjelse!

Kilde: Dansk Industri (DI)

Artiklen er en del af temaet Lean.

Læs mere om: Lean
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.663