23948sdkhjf

Verdens bedste murstensbyggeri kan blive dansk

Sorø Kunstmuseum, tegnet af Lundgaard & Tranberg, er nomineret til Wienerberger Brick Award 2014.
Lundgaard & Tranberg repræsenterer dansk arkitektur på fornemste vis, når den danske tegnestue til foråret rejser til Wien for at deltage i den prestigefyldte Wienerberger Brick Award 2014.

Som eneste danske deltager blandt 50 nominerede projekter er tegnestuen indstillet til den prestigefyldte pris for deres tilbygning til Sorø Kunstmuseum, som tidligere i år også blev hædret med en RIBA Award.

Innovation belønnes
Selvom mursten er et af de ældste byggematerialer i verden med over 5.000 års historie, viser de 50 udvalgte projekter, at kreativiteten, moderniteten og mangfoldigheden er enorm og bliver ved med at udvikle sig inden for det murede byggeri.

Wang Shu, den kinesiske Pritzker-prisvinder, som er med i juryen, siger:

- Når vi taler om mursten, tror mange, at vi taler om tradition. Men i denne konkurrence finder man mange værker med en ny tilgang til det murede byggeri, og de giver murstenene en ny betydning og ny følelse. Jeg finder dette meget vigtigt.

300 projekter indstillet
Siden 2004 har murstensproducenten Wienerberger hvert andet år belønnet de mest moderne og innovative murstensbyggerier i verden med ”Wienerberger Brick Award”. Det er dermed sjette gang, prisen uddeles, og antallet af projekter, der indstilles, stiger år for år.

I år blev sammenlagt 300 projekter fra 26 lande indstillet, hvor altså 50 nu er udvalgt til at gå videre. Når afgørelsen falder i foråret 2014, vil der være priser og hæder til en hovedvinder samt vindere i fem underkategorier.

Ud over Wang Shu omfatter dommerpanelet også toparkitekterne Vera Yanovshtchinsky (Holland), Ewa Kurylowicz (Polen) and Pavol Paňák (Slovakiet).

Wienerberger har ingen indflydelse på udvælgelsen af hverken nominerede eller vindere. Vinderne vil blive afsløret ved en ceremoni i det prestigefyldte og historiske arkitekturforlag Callwey i Wien i foråret 2014.

Om Wienerberger
Wienerberger AG er verdens største teglkoncern, er noteret på den østrigske fondsbørs og har 221 teglværker i 30 lande. Koncernen beskæftiger ca. 13.000 medarbejdere. Wienerberger A/S er et 100% ejet datterselskab og har hovedkontor og udstilling i Helsinge. Egenproduktion af mursten sker på Pedershvile Teglværk i Nordsjælland samt Petersminde Teglværk ved Stenstrup på Fyn. Tegltagsten og belægningstegl importeres fra europæiske søsterselskaber. Wienerberger A/S er desuden moderselskab for selskaberne i Norge og Sverige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125