23948sdkhjf

Bæredygtige tanker bag omfattende renoveringsprojekt

Arkitema og Danakon har vundet konkurrencen om Morbærparken i Albertslund, hvor 1.063 ungdomsboliger i løbet af de næste år skal renoveres og energioptimeres.
Nye materialer – samme udtryk.

Det er visionen for de i alt 1.063 ungdomsboliger i Morbærparken i Albertslund. Bebyggelsen fra 1971 er tidstypisk og enkel i sin arkitektur, og det er et udtryk, som det vindende rådgiverteam; Arkitema og Danakon, så vidt muligt ønsker at bevare i renoveringen.

De nuværende facadepartier og tage vil blive udskiftet med mere moderne og bæredygtige materialer. Derudover vil renoveringen af Morbærhaven blandt andet omfatte nye ventilationssystemer, en forbedring af stiforløbet i området samt solcellepaneler på egnede tagflader.

Ifølge arkitekt og partner i Arkitema, Bendt Almvig, kom sejren i hus takket være en alternativ løsningsmodel, som tilfører Morbærhaven noget helt nyt.

- Vi ville, som de eneste, skubbe projektet i en mere bæredygtig retning, hvilket vi har gjort gennem vores materialevalg. Det kan i sidste ende give en billigere elregning for beboerne. Derudover ligger der mellem de mange blokke en række fine haverum, som vi gerne ville gøre tilgængelige for beboerne fra deres egne boliger. I vores forslag bliver der derfor direkte udgang fra stueetagen til haverne, fortæller han.

Alt renoveringsarbejde i Morbærhaven bliver gennemført i beboet byggeri, men med færrest mulige gener for beboerne.

- Vi har lavet en struktur, så vi under renoveringen generer beboerne mindst muligt. Vi sætter skærmvægge op i lejlighederne, og sammenlagt vil vi kun arbejde i hver lejlighed i en halv dag. På den måde bliver beboerne mest beskyttede, fortsætter Bendt Almvig.

Projektet gennemføres i perioden 2013-2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109