23948sdkhjf

Det grønne lokalpræg skal bevares (#2)

En overraskende mundfuld jordarbejde under gamle fodboldbaner gav travlhed i startfasen, men Sjællands kommende supersygehus for psykiatrien holder tidsplanen.

I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply i løbet af denne samt forrige uge fokus på de 10 største byggerier, som hidtil er sat i gang i 2013. I dag er turen kommet til det nye psykiatrisygehus i Slagelse, som er nummer to på listen.

Det kommende super-psykiatrisygehus i Slagelse fik sig en uventet start. Region Sjælland opfører komplekset i byens sydøstlige udkant i området Grønningen, hvor der hidtil har været fodboldbaner og tennisbaner.

Banerne lå ovenpå en opfyldning af fem meter fremmed jord, som skulle køres bort. Men under det jordlag fandt man en gammel tørvemose.

- Vi vidste, at der var noget, men det viste at være mere, end vi havde regnet med, så vi fik travlt, siger projektchef Henrik Bedix Olsen.

Jordarbejdet blev tyvstartet, og derfor kan man holde tidsplanen, fortæller han.

Råhusentreprisen står CG Jensen for, og netop nu er man i fuld gang med at støbe kældre. Fra omkring nytår vil byggeriet vokse i højden, og det højeste punkt bliver toppen af et såkaldt forskertårn, som skal rage fem etager op.

Byggeriet inddrager et stykke af Grønningen, som er et sammenhængende grønt område med grønne idrætspladser, der støder op til superligahjemmebanen Slagelse Stadion.

Dermed bygges der også midt i en grøn kile, som starter inde i bymidten med Lystanlægget og som strækker sig ud til motorvejen, som reelt udgør grænsen mellem Slagelse by og naturområdet på den anden side.

Blandt andet derfor er det grønne islæt tænkt ind i hele projektet, og sygehusbyggeriet skal omgives af såkaldte sansehaver, og der skal anlægges stier, som kan fungere som løberuter.

- Det bliver et offentlig tilgængeligt område, så borgerne i Slagelse kan benytte den park, som kommer.

Og et grønt stempel har byggeriet også fået. Det er på forhånd certificeret efter bæredygtighedsstandarden DGNB.

Det nye psykiatrisygehus skal ifølge Region Sjælland blive til Danmarks mest moderne af slagsen. Med byggeriet samler man en lang række funktioner, og blandt andet sikringsanstalten for hele Danmark, som nu ligger i Nykøbing Sjælland, skal flytte til Slagelse i forbindelse med byggeriet.

Artiklen er en del af temaet Top 10.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109