23948sdkhjf

Arkitekturperle afløst af pavilloner

Et af Henning Larsens første projekter var Klostermarkskolen i Roskilde. Nu renoveres skolen med entreprenørfirmaet Anker Hansen og Co. som totalentreprenør.
Klostermarkskolen i Roskilde var en arkitektonisk perle og på mange måder nyskabende for skolebyggeri, da den blev bygget i begyndelsen af 1960’erne.

Tidens tand har gjort, at der nu er et større renoveringsarbejde i gang, og i mellemtiden har udlejningsfirmaet Pitzner opført otte midlertidige klasselokaler i to etager på et begrænset areal på 250 m².

Renoveringsarbejdet betyder, at 4.000 m² ud af skolens 10.000 m² rives ned, mens resten renoveres. Der opføres 3.500 m² nybyggeri, og det betyder samlet, at skolens areal er hårdt presset, når skolen skal fungere sideløbende med byggearbejdet.

Entreprenørfirmaet Anker Hansen og Co. er totalentreprenør på opgaven og JJW Arkitekter er arkitekter på det store renoveringsprojekt.

Genhusning lever flot op til kravene
- Genhusningen har været en stor udfordring, og specielt har det været en udfordring at finde plads til genhusningen på det begrænsede areal. Der har Pitzner bidraget aktivt til at finde løsninger på de pladsmæssige udfordringer, og løsningen blev pavilloner i to etager, fortæller arkitekt Stig Hansen fra Ejendomme og Indkøb i Roskilde Kommune. Han fungerer som bygherrerådgiver på projektet.

- Vi har fået en løsning, der fungerer og lever op til de krav, der gælder for belysning, indeklima, ventilation og akustik i midlertidige undervisningslokaler. Samtidig har Pitzner leveret toiletvogne til byggeriet, fortæller Stig Hansen.

Klostermarkskolen var et af de første projekter, som Henning Larsen udførte efter etableringen af hans berømte tegnestue, og Henning Larsen Architects har også været involveret som rådgiver i en mindre del af renoveringen.

Pavillonløsningen blev etableret ved skoleårets begyndelse og er planlagt til at stå i 16 måneder. Pitzner er desuden leverandør af maskiner, materiel og lifte til byggepladsen på Klostermarkskolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094