23948sdkhjf

Dong Energys olieterminal skaber vækst i byggeriet (#3)

Debatten om Nordsø-beskatningen får ingen indflydelse på Dong Energys arbejde med at udbygge olieterminalen i Fredericia.

I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply i løbet af denne samt forrige uge fokus på de 10 største byggerier, som er blevet igangsat i løbet af 2013. I dag er turen kommet til Dong Energys udbygning af olieterminalen i Fredericia, som er nummer tre på listen.


De seneste ugers debat om Nordsøbeskatningen får ingen betydning for byggearbejdet med at udvide olieterminalen i Fredericia.

Olieterminalen indgår som en del af udbygningen af Hejre-feltet, som er ejet med 40 procent af Bayernsgas. Men selv om det norske olieselskab har været blandt de mest åbenmundede kritikere af Nordsøbeskatningen, får det altså ingen indflydelse på det igangsatte byggeri.

- Nej, det har ikke nogen påvirkning på os, for det byggeri foregår i et andet regi, så det ikke er en del af nordsøbeskatningen. Den model, vi bygger efter, har været kendt fra det øjeblik, Bayerngas er trådt ind i Hejre-feltet. Det her bliver bygget uanset hvad, siger Lars Bach, director og ansvarlig for driften af olieterminalen hos Dong Energy, til Building Supply.

Fakta om udvidelse af olieterminalen:

• Dong Energy ejer olieterminalen i Fredericia
• Terminalen modtager og behandler stabil råolie fra Nordsøen
• CB&I ombygger olieterminalen således, at propan og butan kan udskilles fra råolien på terminalen. Råolie, propan og butan kan herefter udskibes separat.
• Ombygningen omfatter i hovedtræk fraktioneringskolonner, afgasnings- units, lagertanke, udskibningsfaciliteter samt tilhørende overvågningssystemer.
Byggeriet skal efter planen stå færdigt midt i 2015, og eftersom byggeprocessen i øjeblikket skrider frem uden nævneværdige problemer, forventer Lars Bach ingen ændringer på den front. Selve fabrikationen starter op i løbet af få uger, og Lars Bach vurderer, at man er 10 procent henne i den samlede byggeproces.

Skaber flere arbejdspladser
Dong Energy har indgået kontrakt med amerikanske CB&I om udbygningen af olieterminalen i Fredericia, og ifølge Lars Bach er det forventningen, at byggeriet kan være med til at skabe et trecifret antal nye arbejdspladser i lokalområdet.

- Lokalt har vi 140 mand i gang i øjeblikket, og det er både lokalt og udefra. Det er blevet en blanding af danske og udenlandske entreprenører, men antallet af beskæftigede burde stige. Lige nu er vi i gang med en større jordhåndtering (se billedet nedenfor, red.), og når selve byggeriet går i gang, vil det give flere mennesker på pladsen, siger han.

Udbygningen af olieterminalen har en samlet byggesum på 1 mia. kr. med Dong Energy som bygherre. Investeringen forventes tilbagebetalt over en periode på 20 år af brugerne via en tarif.


Byggefakta: Olieterminalen i Fredericia
Pris: 1.000 mio. kr.
Byggestart: Sommeren 2013
Forventet afslutning: August 2015
Bygherre: Dong Energy Power A/S
Ingeniør: CB&I
Totalentreprenør: CB&I
Arkitekt: CB&I

Projektet er fra CRM-Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark.
Se mere om konkrete projekter på www.byggefakta.dk.

Artiklen er en del af temaet Top 10.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109