23948sdkhjf

Schneider tager sin egen medicin

Energispecialisten Schneider Electric har skåret en femtedel af energiregningen i sit datacenter i Ballerup ved at installere et nyt datacenter med frikøling.
Datasikkerhed er essentielt i moderne virksomheder. Også hos energispecialisten Schneider Electric, der selv producerer avancerede datacenterløsninger.

Gennem en længere periode har virksomheden dog oplevet udfald i køleenhederne i datacentre i kælderen under hovedkvarteret i Ballerup. Og da 40 procent af virksomhedens samlede energiforbrug går til datacenteret, er der behov for en løsning, der kan optimere driften. Derfor har virksomheden nu taget sin egen medicin og installeret et nyt, driftsikkert datacenter med frikøling, som både sikrer den vitale data og giver store energibesparelser.

- Vi har først og fremmest fået en løsning, som giver stor datasikkerhed og enorm fleksibilitet, så vi nemt kan udvide vores kapacitet. Derudover har vi sørget for, at vores nye datacenter også sparer os for en masse energi ved frikøling og hot aisle containment. Vi sparer faktisk tæt på 50.000 kWh om året med den nye løsning, når den er fuldt ud implementeret. Det svarer til en reduktion på cirka 20 procent af datacenterets energiforbrug, forklarer Jørgen Bjerg, der salgsingeniør for APC-datacentre i Schneider Electric.

Valget blev en redundant løsning med en kube med otte rack-skabe, som er koblet sammen i ’gader’ i serverrummene. Det optimerer udnyttelsen af køleenhederne, da returluften i køleanlæggene bliver så varm som muligt. Dertil kommer et modulært UPS-anlæg, så anlægget kan tilpasses den aktuelle belastning og dermed optimere driften. Uden for står et frikølingsanlæg, som er med til at sikre, at den kolde, danske luft bliver udnyttet til at køle datacentret ned. Løsningen har medført en besparelse på 20 procent af Schneider Electrics energiregning i datacenteret.

Kælderkoldt showroom
Datacentret er et af de seneste tiltag i en gennemgribende energioptimering, som Schneider Electric har gennemført i hovedkvarteret. Det har indtil videre ført til en besparelse på 586.000 kWh over de senest to år. Nu spiller det nye datacenter en vigtig rolle i de fremtidige energibesparelser.

Frikølingen er blevet etableret samtidig med udskiftningen af servere, rack-skabe og UPS’er, så den nu står til frit skue foran et fælles aktivitetsrum for medarbejderne i Ballerup.

Løsningen er skræddersyet til Schneider Electric i Danmark på baggrund af den mangeårige erfaring og ekspertise, som firmaet APC bragte ind i koncernen, da firmaet i 2007 blev inkluderet i Schneider Electrics.

- Vi har taget vores egen medicin og fået et datacenter, som er stabilt, kompakt og ikke mindst grønt. Det er en løsning, som løser nogle driftsmæssigt udfordringer, mens vi sparer endnu mere energi. Det vil vi gerne vise vores kunder, og vi har kort sagt fået et showroom i kælderen, hvor vi kan vise kunder og samarbejdspartnere mulighederne med en vores løsninger inden for både hardware og software, siger Kim Bo Jensen, som er salgsansvarlig for datacentre i Schneider Electric.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238