23948sdkhjf

Hvem skal tegne PFA’s nye domicil?

Fem arkitektfirmaer er inviteret til at komme med bud på en 25.000 etagemeter stor erhvervsejendom, der skal være nyt vartegn i Københavns Nordhavn.
PFA købte tidligere på året byggeret af udviklingsselskabet By & Havn på Redmolen, der er den yderste del af Århusgadekvarteret i Indre Nordhavn i København.

Et nyt PFA-domicil på Redmolen kan sætte yderligere skub i udviklingen af området. Derfor har PFA netop udskrevet en visionskonkurrence blandt fem udvalgte arkitektfirmaer, der skal give deres bud på en domicilejendom på Redmolen. De inviterede er Snöhätta, BIG, Vilhelm Lauritzen, Lundgaard & Tranberg samt Henning Larsen. Rådgiver for PFA i processen er arkitekt MAA Henrik Hvidt.

PFA overvejer at flytte koncernens egne 1.200 medarbejdere de få hundrede meter fra selskabets nuværende domicil til det nye byggeri. Derved skabes der plads til, at PFA’s nuværende domicil kan moderniseres og udvikles til andre formål.

- Vi investerer massivt i udviklingen af Redmolen og området omkring Nordhavnen. Med et fremtidssikret og moderne domicilbyggeri på Redmolen kan vi selv være med til at understøtte udviklingen af området. Det vil styrke vores samlede investering i området, siger direktør Michael Bruhn fra PFA Ejendomme, der understreger, at der ikke er taget nogen endelig beslutning i PFA endnu.

Byggeriet på Redmolen bliver på 25.000 etagemeter og stå færdigt i 2017. PFA bygger desuden yderligere 24.000 etagemeter kontorbygninger fordelt på fire bygninger i området. Der kan endvidere etableres 6.000 etagemeter boliger. PFA ejer allerede ca. 75.000 etagemeter i Nordhavn fordelt på ejendomme, som både er domiciler og flerbrugerejendomme.

Tidsplan for projektet:
• 1. oktober: Opstart af visionskonkurrence. Fem arkitektvirksomheder er inviteret.

• 2. december: Aflevering af konkurrencemateriale.

• Januar 2014: Forhandlinger med vindende arkitekter.

• Februar 2014: Lokalplanproces igangsættes.

• 2017: Det nye domicil er klar til brug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109