23948sdkhjf

65 medarbejdere får ny direktør

Thyholm Murer har netop gennemført anden fase af et generationsskifte.
Efter 32 år i spidsen for Thyholm Murer træder grundlægger Poul Erik Gravgaard nu et skridt tilbage og overlader firmaet til næste generation i familien.

Sønnerne Dan Gravgaard, 33, og Rasmus Gravgaard, 31, indtræder således direkte i ejerkredsen med virkning fra den 1. oktober 2013.

- Vi har mange spændende ordrer inde og glæder os meget til at tage fat. Vi er vokset op med selvstændige forældre – Poul Erik som murermester i Thyholm Murer, hvor Lene har styret bogholderiet, siger Dan Gravgaard, som i de sidste fem år har arbejdet i familiens virksomhed. Her bliver den 33-årige murer og bygningskonstruktør nu administrerende direktør.

- Min bror og jeg har set, hvilken indsat det kræver at være selvstændig erhvervsdrivende, så vi er vel lidt tossede, når vi nu vælger at gå samme vej. Men det er noget, vi har set frem til det meste af livet, fortsætter han.

Satsning på lavenergi og passivhuse
Thyholm Murer startede som enkeltmandsvirksomhed i 1981 og er siden vokset til en stab på omkring 65 medarbejdere, der varetager total-, hoved- og fagentrepriser med egenproduktion inden for fagområderne jord, kloak, beton, belægning, stål og murer.

Virksomheden er kommet godt ud på den anden side af krisen og har en klar ambition om at være med til at præge udviklingen inden for lavenergi- og passivhusbyggeri i Danmark. Allerede i 2003 var Thyholm Murer med på holdet bag en fuldmuret familiebolig, der indgik som forsøgshus i et DTU-projekt om varmetab og simulering af opvarmningsbehov. Siden er fulgt adskillige byggerier med fokus på lavenergi; herunder ikke mindst verdens første fuldmurede passivhus, der blev opført i 2008 som led i Isovers prestigeprojekt; Komforthusene ved Vejle. I februar 2012 blev Dan Gravgaard uddannet som certificeret passivhusdesigner, og det har været med til at skærpe virksomhedens fokus yderligere:

- Det giver os øget indsigt og viden omkring blandt andet energidesign, indeklima og byggetekniske metoder. Det viser, at vi tror og vil det energirigtige byggeri, og at vi satser på det. De gode ting fra passivhus-tankegangen kommer også kunderne til gode igennem den skarpere rådgivning, vi nu kan give i andre sammenhænge også, forklarer han.

Ambitionen om at være med til at præge udviklingen ses også ved, at Thyholm Murer aktuelt deltager i to udviklingsprojekter inden for lavenergibyggeri. Det ene er et energi-facaderenoveringsprojekt, hvor der arbejdes med teglskaller på isolering udenpå den eksisterende væg. Dermed kan det æstetiske udtryk fra teglfacader bevares med reducerede murtykkelser og simplere løsninger. Det andet projekt omhandler superlavenergihuse, hvor målet er at give kunderne inspiration, hurtigere tilbud og billigere byggeri.

Poul Erik Gravgaard vil forsat have sit virke i firmaet, men fremover vil det være i en mere tilbagetrukket rolle. Generationsskiftet markeres officielt ved en reception den 17. januar 2014 i forbindelse med Poul Eriks 60 års fødselsdag.

Dan Gravgaard
33 år, uddannet bygningskonstruktør, murer og certificeret passivhusdesigner. Han har arbejdet i familiens virksomhed de sidste fem år og var før det ansat i cirka to år hos Hvam Arkitektkontor. Han er ny administrerende direktør.

Rasmus Gravgaard
31 år, uddannet bygningsingeniør, murer og autoriseret kloakmester. Han er netop vendt hjem efter 2½ års ansættelse hos Akademiingeniør Svend Poulsen i Hobro og før dette rådgivende ingeniør Per Kristensen i Hanstholm. Hos Thyholm Murer får han det overordnede ansvar for projektledelsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078