23948sdkhjf

Engsø Gruppen begærer tre selskaber konkurs

I bestræbelserne på at sikre de sunde dele af forretningen har Engsø Gruppen anmeldt rekonstruktion. Tre selskaber med i alt 151 medarbejdere er begæret konkurs.
Bestyrelsen i Engsø Gruppen a/s besluttede på et ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag, at man har brug for et pusterum til at sikre værdierne og driften i koncernens sunde selskaber.

- Datterselskabet Skana Entreprise a/s i Glostrup, som udgør 11,5 procent af omsætningen i Engsø Gruppen, har under den tidligere ledelse gennemført en række projekter, der har påført selskabet så store tab, at det har påvirket resten af gruppen, skriver Engsø Gruppen i en pressemeddelelse.

Skana Entreprise havde Peer Kisbye som administrerende direktør indtil midten af sidste måned, hvor Jönsson-direktør tog Robert Mayer tog over i forbindelse med en sammenlægning af de sjællandske entreprenøraktiviteter.

Der er nu anmeldt rekonstruktion af Engsø Gruppens moderselskab, og samtidig er selskaberne Skana Entreprise a/s, Engsø Vest a/s og Svend Mortensen a/s begæret konkurs.

- Trods gode værdier, kompetente medarbejdere og et traditionelt håndværk, der rækker mere end 125 år tilbage i tiden, er det ikke lykkedes at finde en finansiel løsning, der kan sikre virksomhedernes fortsatte drift. I alt 151 medarbejdere er dags dato ansat i de tre selskaber, og det er med dyb beklagelse, at det ikke har været muligt at redde selskaberne, skriver Engsø Gruppen videre.

Engsø-koncernen realiserede i 2012 en omsætning på 986 mio. kr. og et resultat før skat på 14,4 mio. kr. Datterselskabet Jönsson a/s har haft positiv vækst i mere end ni år og kunne i 2012 fremvise et resultat før skat på knap 32 mio. kr. ud af en omsætning på knap 700 mio. kr. Datterselskaberne Jönsson Invent og Engsø Projektudvikling præsterede ligeledes solide ordrebeholdninger og positive resultater i 2012, og Engsø Gruppen oplyser, at disse tre datterselskaber er upåvirkede af rekonstruktionen og fortsætter som selvstændige selskaber.

Som kuratorer er udpeget Christian Jul Madsen, Kromann Reumert og Henrik Steen Jensen, Holst Advokater.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094