23948sdkhjf

Dominus vinder udbud på 60 bygninger

Styringssystemer for mere end 60 bygninger på Almegård Kaserne skal moderniseres. Dominus, der arbejder med intelligente bygningsanlæg, er udvalgt til opgaven.
Som et led i Forsvarsministeriets klima- og energistrategi, skal bygningsmassen energieffektiviseres. Dominus er udvalgt til at modernisere styringssystemer for mere end 60 bygninger på Almegård Kaserne, der tillige med Aalborg Kaserner er udvalgt som projekt ”Grønne Etablissementer”.

Der er tale om et projekt til 8,5 mio. kr., oplyser direktør Toke Juul fra Dominus:

- Vi glæder os over aftalen om Almegårds Kaserne som ligger i forlængelse af at vi tidligere har udført et tilsvarende projekt for Aalborg Kaserne som fik deres nye BACnet baserede CTS-anlæg indviet den 13. juli 2013. Vi har et rigtig godt samarbejde med Forsvaret og er stolte af at være partner i at skabe løsninger, der optimere indeklimaet og minimere energiforbruget, siger Toke Juul blandt andet i en pressemeddelelse.

Projektet indeholder etablering af et BACnet baseret teknisk fibernetværk, som CTS-anlæggets styreenheder tilsluttes.

Projektet indeholder blandt andet:
- Betjening af varme-, lys- og rumanlæg foregår via PC, Smartphones og tablets.
- Varmeanlæg styres, reguleres og overvåges.
- I ca. 330 rum styres radiatorer efter temperatur, bevægelse og vindueskontakt.
- Hvis et vindue åbnes så lukkes der automatisk ned for varmen. Og som en sidegevinst er der overblik over vinduets stilling.
- Lys styres efter lysindfald og bevægelse

Motivationen for at vælge Dominus er ifølge Forsvaret, at man får en fremadrettet teknisk løsning der giver en ønsket mulighed om på sigt frit at kunne vælge leverandør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.244